IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Farmacologia conductual i neuroquímica

El nostre objectiu és utilitzar un enfocament farmacològic conductual integrat per caracteritzar fenotips cerebrals rellevants, canvis neuroquímics i biomarcadors de neurotoxicitat relacionats amb trastorns mentals i malalties neurodegeneratives en models animals. També tractem d'identificar possibles compostos terapèutics per a trastorns mentals, com la drogoaddicció, l'esquizofrènia o la depressió.

En particular, estem interessats en l'estudi de la interacció entre receptors serotoninèrgics 5-HT2A i cannabinoides CB1 en les alteracions de neurocomportament que s'observen en l'esquizofrènia i durant el consum crònic de cànnabis en l'adolescència. Utilitzem una perspectiva translacional treballant tant amb models animals de psicosi del comportament com en éssers humans afectats per esquizofrènia. En els estudis clínics, correlacionem nivells d'expressió dels receptors en el neuroepitelio nasal amb resultats de comportament associats a alteracions psicòtiques i cognitives. Aquesta metodologia innovadora i no invasiva permetrà determinar els neurobiomarcadores originals de la malaltia i ajudar a dissenyar objectius terapèutics més eficaços.

Contacte

Group leader:
Patricia Robledo

Tel:
933160455

Dr.Aiguader, 88, 2ª Planta
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte