Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Farmacologia integrada i neurociència de sistemes Rafael de la Torre

El grup de Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes (FINS) es la nova denominació de l’antic Grup de Recerca Clínica en Farmacologia Humana i Neurociències. El FINS segueix interessat de forma genèrica a la farmacologia però amb un marcat accent en la traslacionalitat de la recerca en neurociències.

El nostre grup està vinculat a la xarxa estatal de Recerca en Trastorns Addictius (RTA) i al centre de recerca biomèdica en xarxa en Fisiopatologia de la Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN). Els espais del FINS estan al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Al PRBB disposem de més de de 200 m2, amb una infraestructura de laboratoris convencionals de química analítica i de biologia molecular així com 200 m2 addicionals dedicats a la recerca clínica per a la realització d’estudis clínics en Fase I i II.

El grup de recerca FINS, juntament amb el Grup de recerca en Bioanàlisi i serveis analítics del l’IMIM i el Grup de Recerca en Proteòmica del Universitat Pompeu Fabra constitueixen el BAPP (BioAnalysis, Proteomics and Pharmacology en anglès) membre de TECNIO, que és la marca creada per ACC1Ó que aglutina els principals agents experts en recerca aplicada i transferència tecnològica de Catalunya. El BAPP esdevé un referent en l’àmbit de la química associada a la farmacologia, la toxicologia i el desenvolupament de nous medicaments. El centre BAPP desenvolupa línies de recerca que permeten:

  • El desenvolupament de teràpies farmacològiques i no farmacològiques per al tractament de: i) síndromes i malalties que causen discapacitat intel·lectual o bé deteriorament cognitiu, ii) l'addicció a les drogues d'abús i iii) malalties infeccioses en veterinària.
  • El desenvolupament de noves metodologies analítiques per a la detecció de biomarcadors en l'àmbit de les ciències ambientals, la toxicologia, la nutrició, les neurociències i el consum d'agents dopants.

El FINS participa activament en la docència de la farmacologia i la toxicologia en els graus de Biologia Humana i de Medicina de les universitats Pompeu Fabra (UPF) i Autònoma de Barcelona (UAB).

El FINS el formen 6 laboratoris de recerca:

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte