Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Neurovascular Jordi Jiménez Conde

El Grup de recerca Neurovascular (NEUVAS) es va establir el 2005 al Hospital del Mar Research Institute de Barcelona. Actualment, el grup està acreditat com a grup consolidat de l'AGAUR (2021 SGR 00044). Compte amb finançament prioritari de la RICORS-ICTUS i de diversos projectes competitius tant nacionals com internacionals. Mantenim un ferm compromís amb la investigació translacional, explorant sempre un enfocament sinèrgic que abasti tant objectius clínics com bàsics

Experiència en recerca cerebrovascular i col·laboracions

NEUVAS té una àmplia experiència en el camp de la investigació cerebrovascular i ha dut a terme projectes de col·laboració que han donat lloc a una producció científica significativa en àrees com l'epidemiologia, genètica i epigenètica de l'ictus. Els nostres pilars fonamentals són el registre BASICMAR (PI051737) i el registre HSA-MAR.

El registre BASICMAR inclou més de 10,800 pacients amb ictus avaluats a l'Hospital del Mar i proporciona dades epidemiològiques, clíniques, radiològiques i pronòstiques. A més, el registre HSA-MAR recopila informació de pacients amb hemorràgia subaracnoïdal i pacients amb malformacions vasculars, assolint els 1,200 subjectes registrats fins a la data. Tots dos registres estan associats a un repositori d'imatges mèdiques i a un biobanc de mostres biològiques (seroteca i genoteca). Agraïm enormement la col·laboració dels pacients que participen als nostres registres.

fotoneuvas

Col·laboracions

Mantenim col·laboracions habituals a nivell nacional amb altres grups clínics i de genètica cardiovascular del Hospital del Mar Research Institute, ISGlobal, Farmacologia Aplicada, Institute of Environmental Assessment and Water Research, IDAEA-CSIC, així com diversos investigadors de la RICORS d'ictus i el pla d'atenció a l’ictus a la nostra comunitat. A nivell internacional, col·laborem amb investigadors del Massachusetts Institute of Technology, Center for Genomic Medicine del Massachusetts General Hospital, Harvard University, Broad Institute, grups de l'International Stroke Genetics Consortium (ISGC) i grups del Brown University School of Public Health a Providence (Rhode Island, EUA). Dins la línia d'Omicas-Mar, col·laborem especialment amb grups de UMC Utrecht, Southampton University i University of Geneva en el marc de l'ISGC.

Reunions i espais

Celebrem una reunió setmanal del grup NEUVAS per compartir novetats i actualitzacions de projectes actius, planificar aspectes de difusió i capacitació, i discutir aspectes tècnics i possibles solucions. A més, els nostres membres participen en diferents reunions i sessions clíniques setmanals relacionades amb el Servei de Neurologia, com ara sessions sobre malformacions vasculars cerebrals, estenosi carotídia, foramen oval permeable i sessions bibliogràfiques. Cada línia de recerca també duu a terme les seves pròpies reunions periòdiques.

Disposem d'espais propis assignats al grup al Hospital del Mar Research Institute, ubicats dins l'edifici del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), adjacent a l'hospital. Comptem amb infraestructura i experiència per realitzar assajos clínics tant a la fase aguda com a la fase estable de l'ictus.

Vinculació amb la Universitat

El nostre grup està vinculat a la Universitat Pompeu Fabra. Els investigadors principals del grup formen part del professorat de la Facultat de Ciències de la Salut, on imparteixen classes en diferents graus, com ara Medicina, Biologia, Enginyeria Biomèdica i Fisioteràpia.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte