Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Línies de recerca

El nostre grup de recerca està interessat en:

  • El desenvolupament i avaluació d’aproximacions farmacològiques i no farmacològiques per a la millora del rendiment cognitiu, la funcionalitat en el dia a dia i la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual i específicament amb síndrome de Down o bé del X Fràgil. Creiem que podem millorar el rendiment cognitiu augmentant la plasticitat sinàptica i contrarestant l’estrès oxidatiu. Les aproximacions farmacològiques inclouen l’ús de compostos naturals com la epigalocatequina gal·lat (EGCG) principal flavonol del té verd. Les no farmacològiques inclouen canvis en l’estil de vida (exercici físic, dieta), estimulació cognitiva i estimulació elèctrica transcraniana.
  • La realització de intervencions nutricionals amb aliments funcionals en el context de la Dieta Mediterrània per tal de reduir el deteriorament cognitiu i el risc de desenvolupar patologies cardiovasculars en persones adultes a risc (>65 anys). Ens interessem a la contribució del hidroxitirosol fruit de la interacció de compostos fenòlics del vi amb l’alcohol en el marc de la cognició i les patologies cardiovasculars, així com el desenvolupament de vins funcionals.
  • Avaluar els trastorns de l’alimentació des de una vessant multidimensional (factors ambientals, neuropsicològics i biològics), que permetin identificar endofenotips comuns i/o analitzar les interaccions existents entre aspectes ambientals i biològics. Ens interessa conèixer aspectes propis de la biologia, les neurociències i la psicologia, en la obesitat que poden ser predictius en l’èxit d’intervencions nutricionals o de canvis d’estil de vida.

Contacte

Coordinador:
Rafael de la Torre(ELIMINAR)

Tel:
93 316 04 70

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte