Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica

Dr Arnau Busquets Garcia

L'Arnau és l'investigador principal d'aquest grup de recerca. Es va llicenciar en Biologia (Universitat Pompeu Fabra) el 2008, va obtenir el Màster en Neurociència (Universitat de Barcelona) l'any 2009 i es va doctorar en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra) el 2013. Del 2014 al 2019 va fer un postdoctorat al Neurocentre Magendie de Bordeus sota la supervisió del Dr. Giovanni Marsicano. El treball de Busquets sobre la implicació dels receptors cannabinoides en diferents funcions li va permetre desenvolupar un nivell d'especialització per investigar detalladament els mecanismes específics de cada tipus de cèl·lula i el seu impacte en les respostes conductuals complexes.

A més, sempre ha estat interessat a establir models de comportament nous i a estudiar-ne els mecanismes subjacents. El seu principal interès de recerca en el futur és estudiar els mecanismes moleculars, cel·lulars i conductuals detallats que poden explicar comportaments cognitius i/o socials fisiològics o patològics complexos. A més de gaudir de la ciència, a l'Arnau li agrada córrer sempre que pot, cuinar noves receptes i passar hores amb els amics o la família.

Contacte: abusquets(ELIMINAR)@imim.es

https://www.linkedin.com/in/arnau-busquets-garcia-b904b635/  

Dra Carla Ramon Duaso

La Carla és investigadora postdoctoral en el grup del laboratori del Dr. Arnau Busquets des de l'any 2019. És farmacèutica (Universitat de Barcelona, 2012) amb un Màster en Biotecnologia Molecular (Universitat de Barcelona, 2013) i un Doctorat en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra, 2019).

Durant el seu doctorat es va centrar a investigar els correlats neurobiològics de les alteracions del comportament en models de ratolí de la distròfia miotònica 1, una malaltia rara, utilitzant un enfocament multidisciplinari. Això li va permetre adquirir una sòlida experiència en el camp del comportament animal, la farmacologia i la genòmica. Actualment treballa en la caracterització del model murí de la malaltia d'Alzheimer (APP/PS1) utilitzant diferents tasques conductuals i la farmacologia per identificar els receptors cannabinoides com a potencials dianes terapèutiques contra aquesta malaltia. Fora del laboratori, a la Carla li agrada desconnectar pintant amb aquarel·les, escoltant música i li encanten els animals, sobretot els gats.

Contacte: cramon(ELIMINAR)@imim.es

   

Dra. Julia Pinho

La Julia és investigadora postdoctoral en el grup del laboratori del Dr. Arnau Busquets des del 2021. És llicenciada en Biologia Cel·lular i Molecular (per la Facultat de Ciències i Tecnologia - Universitat Nova de Lisboa el 2009), té un màster en Neurociència (per la Facultat de Medicina - Universitat de Lisboa el 2012) i és doctora en Neurociència del Comportament (per l'ISPA - Institut Universitari, Lisboa 2019).

En el doctorat, va investigar els mecanismes neurals i conductuals que es troben darrere de l'aprenentatge social i asocial utilitzant un enfocament integrador. Li interessa explorar els mecanismes dels processos d'aprenentatge complexos, com el precondicionament sensorial i el condicionament de segon ordre, i comprendre les contribucions dels circuits hipocampcorticals a la formació i el manteniment d'aquests records. A més, la Julia vol descobrir com la manipulació dels circuits hipocampcorticals podria ser una eina per abordar les malalties neuropsiquiàtriques, ja que la inferència associativa és un procés fonamental que s'altera en presència de neuropatologies. Més enllà de la ciència, a la Julia li encanta viatjar, conèixer noves cultures i participar en activitats de voluntariat per a la societat.

Contacte: julia13pinho(ELIMINAR)@gmail.com

  

Dra. Ana Rocio Conde

L'Ana és investigadora postdoctoral al laboratori del Dr. Arnau Busquets. Té estudis de psicologia (Universitat de Huelva, 2011), un màster en Neurociència i Biologia del Comportament (Universitat Pablo de Olavide, 2015) i un doctorat en Neurociència (Universitat Pablo de Olavide, 2021). Durant el seu doctorat, Ana va estudiar els circuits neuronals que controlen els comportaments socials en rosegadors i va desenvolupar un protocol que permetia estudiar la cooperació en el context del laboratori, utilitzant tècniques moleculars i d'electrofisiologia in vivo.

Actualment, treballa amb imatges de calci i tècniques optogenètiques per estudiar els mecanismes cerebrals implicats en l'adquisició i el manteniment de l'aprenentatge associatiu complex, centrant-se en l'hipocamp i les seves àrees de projecció. En el seu temps lliure, li agrada pintar, llegir i anar al cinema.

Contacte: anarocio.conde(ELIMINAR)@gmail.com 

  

Jose Antonio González Parra, llicenciat en ciències, estudiant predoctoral

En Jose és estudiant predoctoral al laboratori del Dr. Arnau Busquets. Té una llicenciatura en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), obtinguda el 2018, i un màster en Neurociència per la UAB (2019). El febrer de 2020 es va incorporar al laboratori del Dr. Arnau Busquets per continuar investigant com a estudiant predoctoral.

Durant la seva llicenciatura i en el treball final de màster, Jose s'ha centrat en l'estudi de les diferències específiques segons el sexe en la memòria de la por utilitzant un protocol de condicionament de la por i ratolins com a model animal. Ara, en la seva nova trajectòria professional al laboratori del Dr. Arnau Busquets, la seva tasca se centrarà a desxifrar el circuit hipocampcortical específic implicat en la formació i manteniment d'associacions incidentals en el condicionament d'ordre superior utilitzant un protocol de precondicionament sensorial i les seves implicacions en neuropatologia. A més de descobrir camins nous en la ciència, al Jose li agrada explorar el món amb la seva motxilla acompanyat de bona música i llibres, practicar esports de raqueta com el tenis o el tenis platja i, a més, també li encanten els gats!

Contacte: jgonzalez1(ELIMINAR)@imim.es

  

Laura Vidal Palencia, llicenciada en veterinària, estudiant predoctoral

La Laura està fent unes pràctiques en aquest grup de recerca. Va obtenir el títol de Veterinària (Universitat Autònoma de Barcelona) l'any 2020 i actualment estudia el Màster en Neurociència de la Universitat de Barcelona. Es va incorporar al nostre laboratori per desenvolupar el seu treball final de màster en la recerca de la malaltia d'Alzheimer (MA) sota la supervisió del Dr. Arnau Busquets. Fa poc va obtenir una beca per fer el seu doctorat al nostre laboratori. En concret, se centra en el vincle bioenergètic molecular entre els cannabinoides i la MA.

En el seu temps lliure, la Laura gaudeix llegint llibres, veient programes de televisió i, sobretot, fent esport: li agrada sortir a córrer, nedar o fins i tot fer senderisme escoltant un bon podcast.

Contacte: lvidal(ELIMINAR)@imim.es

  

Violeta Jorge, estudiant predoctoral compartida amb el Neurophar Lab (UPF)

La Violeta va acabar Biologia a Madrid (Universitat Autònoma de Madrid) i va fer una estada Erasmus a Bèlgica (Universitat d'Hasselt) el 2019. Després de llicenciar-se, l'any 2020 va decidir traslladar-se a Barcelona per fer un Màster en Fisiologia Integrativa (Universitat de Barcelona) i ara acaba de començar el seu doctorat en aquest grup de recerca.

La Violeta va explorar diferents temes relacionats amb la biologia fins que va decidir centrar la seva recerca en la neurociència. El seu treball final de grau va versar sobre la influència de l'estrès oxidatiu en les plantes i per al seu projecte final de màster va estudiar la regeneració muscular en els peixos. Durant el seu doctorat, farà experiments sobre el condicionament d'ordre superior en ratolins addictes. En el seu temps lliure, li encanta viatjar i descobrir ciutats i cultures noves, però també li agrada llegir, fer esport i compartir àpats deliciosos amb la seva família i amics.

Contacte: violetacarmen.jorge(ELIMINAR)@upf.edu

  

Contacte

Coordinador:
Arnau Busquets(ELIMINAR)

Tel:
93 3160390

Dr. Aiguader, 88, 2ª Planta
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte