Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

14/07/2022 - Informació general

"Absolutos y Relativos” el segon podcast de divulgació científica del PRBB, amb Patricia Robledo

Després de l'èxit de "La mare de la ciència" el podcast en Català de divulgació científica del PRBB, el passat més de juny es va presentar Absolutos Y Relativos, el segon podcast de divulgació científica del PRBB que en aquesta ocasió es farà en castellà.

El 14 de juliol Patricia Robledo, investigadora del del grup de Recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM ens explica els estudis de neurociència i fàrmacs que està duent a terme alhora que ens explica la seva carrera investigadora molt vinculada a la psicologia.

Aquesta audiosèrie consta de sis entrevistes d'uns 30 minuts conduïdes pel periodista científic Luca Tancredi Barone. De manera molt natural i propera, en Luca genera una atmosfera en què el personal investigador dels centres del Parc expliquen la seva feina i comparteixen la seva visió de la carrera científica.

I és precisament en aquesta visió on "Absolutos y Relativos" posa l'accent. En descobrir les persones que hi ha darrere dels projectes científics per conèixer com ha estat la seva carrera fins ara i saber com conviuen amb aspectes molt coneguts de la vida científica..

Les veus protagonistes

Aquesta primera temporada d"Absolutos y Relativos' compta amb sis investigadors i investigadores dels diferents centres del Parc que ens ajuden a conèixer algunes àrees de la biomedicina i les diferents etapes de la carrera científica. Una mirada fresca i propera a les persones que, amb les seves inquietuds i trajectòries, es dediquen a fer ciència amb passió.

16 de juny: La Pepi Cruz, investigadora postdoctoral al grup d'evolució i biologia del desenvolupament de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) ens parla dels seus estudis amb Drosophila i la seva passió pels insectes.

23 de juny: En Lorenzo Pasquali, investigador principal del grup de regulació genòmica endocrina del Departament de Medicina i Ciències de la vida, Universitat Pompeu Fabra (MELIS-UPF), explica com estudien la regulació genòmica de la diabetis i parla de la transició de la medicina a la investigació

30 de juny: La Queralt Tolosa, estudiant de doctorat al laboratori de Dinàmica de Cèl·lules i Teixits al Centre de Regulació Genòmica (CRG), ens parlarà de com es combinen la biologia i la física en l'estudi del desenvolupament embrionari utilitzant el peix zebra com a model animal, així com de l'experiència de fer un doctorat.

7 de juliol: Jarek Sochacki, tècnic especialista d'iPSC al Laboratori Europeu de Biologia Molecular - Barcelona (EMBL Barcelona) parla del seu treball reprogramant cèl·lules perquè siguin pluripotents i dels estudis amb cèl·lules de diferents espècies.

14 de juliol: La Patricia Robledo, investigadora principal del grup de Recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ens explica els estudis de neurociència i fàrmacs alhora que ens explica la seva carrera investigadora molt vinculada a la psicologia.

21 de juliol: En Dídac Macià, analista de dades postdoctoral a l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i professor assistent de la Universitat de Barcelona, parla del seu treball combinant anàlisis de dades, física i matemàtiques per resoldre preguntes biològiques.

Trobareu els episodis a SpotifyApple Podcast, Google Podcast, SpreakerDeezer i Ivoox.

Us convidem a escoltar-los i compartir-los!

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte