Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/06/2022 - Informació general

El Dr. Arnau Busquets, nou membre de l’Academia Joven de España

El coordinador del Grup de recerca de Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha estat un dels deu joves investigadors admesos per la Junta General d'aquesta institució que prendran possessió el pròxim 13 i 14 de juliol realitzant una presentació. L'Academia Joven de España té com a missió promoure la ciència entre la joventut i la capacitació científica a través del foment del coneixement.

El Dr. Arnau Busquets, coordinador del Grup de recerca de Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica de l'IMIM-Hospital del Mar, s'ha incorporat com a nou membre de l'Academia Joven de España. Ha estat un dels deu investigadors seleccionats entre prop de noranta candidatures. La funció d'aquesta institució, fundada l'any 2009, és promoure la ciència entre la joventut, fent visible el talent jove, promoure la capacitació científica a través de coneixement i servir de fòrum i plataforma per als joves investigadors.

El Dr. Busquets ha assegurat que convertir-se en acadèmic "per una banda és un bon reconeixement a la trajectòria científica i, per l'altra, obre la possibilitat d'ajudar joves investigadors i d'acostar la ciència a la societat des d'una plataforma que s'està creant i creixent". El procés de selecció dels nous acadèmics ha estat realitzat per un comitè internacional format per investigadors de prestigi, que ha tingut en compte tant els mèrits acadèmics, com la diversitat dels candidats i la multidisciplinarietat de les seves àrees de treball.

Les candidatures seleccionades sumen prop d'un miler d'articles, han desenvolupat 70 patentes i programari, han creat tres empreses i són receptores de quatre ajudes del Consell Europeu de Recerca (ERC). El seu nomenament té una durada de cinc anys.

El Dr. Arnau Busquets

És llicenciat en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra. La seva tesi doctoral va rebre el premi a la millor tesi de la Real Academia de Doctores de España. Està especialitzat en l'acció del cànnabis i del sistema endocannabinoide sobre les funcions del cervell. Durant sis anys va formar part del grup de recerca del Dr. Giovanni Marsicano al NeuroCentre Magendie de Bordeus, França.

Ara és investigador Ramon Cajal a l'IMIM-Hospital del Mar, on dirigeix el Grup de recerca de Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològics i patològica, on estudien els possibles efectes terapèutics dels fàrmacs cannabinoides en la malaltia de l'Alzheimer. És autor de més de quaranta articles i ha rebut una Starting Grant Consell Europeu de Recerca (ERC), així com finançament de l'Agencia Española de Investigación. És un actiu divulgador científic en xerrades a instituts i biblioteques.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte