Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

12/04/2022 - Nota de premsa

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i la Fundació PIMEC signen un conveni per millorar el benestar psicològic de les persones empresàries i treballadores

La COVID-19 ha accelerat la necessitat de conscienciar del benestar psicològic dels equips humans que formen part de les organitzacions pimes, davant d'una incertesa econòmica que s'agreuja amb la guerra a Ucraïna

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar) i la Fundació PIMEC han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu comú de millorar la salut mental de les persones empresàries i treballadores, dins de l'àmbit de les organitzacions pimes. L'acord de col·laboració estableix que es facilitarà l'accés de les petites i mitjanes empreses adherides a PIMEC a la participació en el projecte europeu MENTUPP, a través de les intervencions dissenyades i facilitades pel Grup de recerca en Salut Mental de l'IMIM per a combatre l'estrès, el burnout i els símptomes depressius i ansiosos.

Les petites i mitjanes empreses generen més del 60% del PIB espanyol i més del 70% de l'ocupació, per tant, constitueixen el motor de l'economia. Les empreses i autònoms dels sectors més castigats pels efectes de la COVID-19 estan molt afeblits. Sense o amb pocs ingressos, endeutades, amb problemes de liquiditat i, sobretot, solvència, i amb l'ofegament de pagaments fixos (impostos i taxes, lloguers, o crèdits). Estem parlant, entre d'altres, del comerç, la restauració, l'hostaleria, el turisme, la cultura, el lleure, l'esport i l'oci nocturn, però sense obviar la incertesa que viuen també sectors com la construcció, les tecnologies de la informació i de la comunicació, la salut i la indústria. Incertesa que augmenta de forma generalitzada per una nova guerra al centre d'Europa, amb una Ucraïna que està patint la invasió russa.

L'acord entre l'IMIM-Hospital del Mar i la Fundació PIMEC passa por la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l'atenció i la promoció de la salut, a través de l'assistència sanitària, la recerca científica i la innovació dintre del projecte europeu MENTUPP (Mental Health Promotion and Intervention in Occupational Settings, en català: Promoció de la Salut Mental i Intervenció a l'Entorn Laboral) per la millora del  benestar psicològic dins de les pimes dels sectors de construcció, salut i les tecnologies de la informació i de la comunicació.

L'IMIM-Hospital del Mar participa en aquest projecte d'investigació a gran escala finançat per la Unió Europea i denominat MENTUPP que aborda aspectes com l'estrès o el desgast, així com manejar símptomes depressius i ansiosos dins de les pimes, per millorar el reconeixement i el tractament a temps de la depressió en l'àmbit laboral i reduir la conducta suïcida, gràcies a les intervencions i materials facilitats a les empreses.

Dr. Benedikt Amann

Dr. Benedikt Amann

Des de la Fundació PIMEC es buscaran empreses dels sectors de construcció, salut i les tecnologies de la informació i de la comunicació que vulguin participar gratuïtament en aquest projecte europeu, que ja ha superat el pilot mostrant resultats molt positius. El material creat és interactiu amb informació rellevant entorn de l'estrès, benestar psicològic i símptomes depressius i ansiosos. L'investigador principal del projecte, el Dr. Benedikt Amann, emfatitza que "és crític crear consciència de la importància del benestar emocional i psicosocial dins de les pimes en general i també més enllà del projecte per crear al final més benestar econòmic en cada empresa".

El conveni de col·laboració entre l'IMIM-Hospital del Mar i la Fundació PIMEC disposarà d'una comissió de seguiment per avançar en l'objectiu de l'acord. Les empreses que participen hauran de passar per l'IMIM-Hospital del Mar i requeriran un consentiment informat de col·laboració específic.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte