Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Biomarcadors en Fluids i Neurologia Translacional Marc Suárez-Calvet

El Grup de Recerca de Biomarcadors en Fluids i Neurologia Translacional se centra en la investigació de biomarcadors de fluid, principalment en sang i líquid cefalorraquidi, amb l'objectiu d'aprofundir en les bases biològiques de l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives, especialment en les seves fases primerenques. L'equip multidisciplinari d'aquest grup dedica els seus esforços a descobrir noves dianes terapèutiques, desenvolupar i validar biomarcadors per millorar el diagnòstic de les malalties neurodegeneratives i estudiar-ne els mecanismes moleculars subjacents.

La presència d'investigadors de diferents disciplines, com la neurologia clínica, la bioquímica, la proteòmica, bioinformàtica, bioestadística i neuropsicologia, en línia amb l'enfocament translacional del grup, permet establir un diàleg entre els pacients, i el coneixement generat. En aquest sentit, l'equip treballa a identificar els problemes en la pràctica clínica i analitzar-los, per després traslladar els resultats de la recerca al pacient i la resta de la societat.

El grup, adscrit del Barcelonabeta Brain Research Center (BBRC), el centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, té dues línies d'investigació principals. La primera es basa en el desenvolupament, validació i aplicació de nous biomarcadors que millorin el diagnòstic de l'Alzheimer o altres malalties neurodegeneratives en les fases més primerenques. La segona parteix de l'execució del projecte HeBe, centrat a identificar factors sanguinis que tenen un efecte rejovenidor o d'envelliment al cervell i que poden convertir-se en dianes terapèutiques per a la malaltia d'Alzheimer.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte