IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies

 • 03/07/2018 - Informació institucional

  Jordi Mestres admès com a Fellow de la Royal Society of Chemistry

  Amb data 8 de Juny el Dr. Jordi Mestres, coordinador del Grup de recerca en Farmacologia de Sistemes de l'IMIM, ha estat admès com a Fellow de la Royal Society of Chemistry del Regne Unit. Assolir aquest estatus és una fita important en la carrera d'un investigador ja que és un indicador de qualitat científica i un dels reconeixements més importants atorgat a un químic. La Royal Society of Chemistry és una organització sense ànim de lucre amb més de 54.000 membres a nivell mundial i 175 anys d'història que té per objectiu avançar en l'excel·lència de les ciències químiques invertint en l'educació de generacions futures, creant i mantenint estàndards, fomentant la innovació i assessorant governs. Per ser admès com a membre cal tenir com a mínim 5 anys d'experiència professional i que la tasca realitzada hagi tingut un gran impacte en el camp de la Química contribuint notablement en l'avenç de les ciències químiques. "Estic absolutament encantat i honorat per haver estat admès com a Fellow de la Royal Society of Chemisty i passar a formar part del grup selecte de científics que han fet contribucions importants en el camp de la química", ha expressat Mestres. "Agraeixo profundament a la Royal Society of Chemistry aquest reconeixement que m'omple de satisfacció i m'encoratja a perseguir objectius més ambiciosos i assolir noves fites", ha afegit l'investigador.

  Més informació "Jordi Mestres admès com a Fellow de la Royal Society of Chemistry"

 • 19/04/2018 - Informació institucional

  La 3a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional reuneix a més de 130 experts

  La 3a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional (ECTB2018) es va celebrar del 16 al 17 d'abril al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i va comptar amb l'assistència de més de 130 científics, desenvolupadors i empresaris europeus interessats a traslladar la recerca en genòmica i bioinformática als serveis de salut. L'esdeveniment va tenir com a objectiu brindar als participants una experiència única i un fòrum per discutir nous resultats científics en l'àmbit de la bioinformàtica traslacional. La jornada va reunir a científics capdavanters a l'àrea que van destacar en les seves presentacions els recents avanços a les tecnologies de la informació que estan facilitant la recerca traslacional i la medicina de precisió. Alguns dels temes abordats van ser la integració i l'anàlisi del Big Data, la medicina personalitzada, iniciatives de seqüenciació del genoma, etc., impartits per científics d'Europa, Canadà i EE. UU.

  Més informació "La 3a Jornada Europea de Bioinformàtica Traslacional reuneix a més de 130 experts"

 • 16/10/2017 - Informació institucional

  Innovació oberta per millorar l'avaluació de la seguretat dels medicaments

  L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) acaben de publicar un comentari a la prestigiosa revista científica Nature Reviews Drug Discovery on es mostren els excel·lents resultats del projecte eTOX, un projecte que ha permès un nou model de col·laboració de les indústries farmacèutiques entre sí i també entre aquestes i el món acadèmic, mitjançant la compartició de dades i coneixements per tal de millorar l'avaluació toxicològica dels fàrmacs. Més enllà dels resultats obtinguts, que són extremadament valuosos, el projecte és un model d'innovació oberta -Open Innovation- on diferents actors públics i privats s'alien i col·laboren activament. A més, s'ha confirmat l'enorme valor de les dades obtingudes en els estudis regulatoris duts a terme per la indústria farmacèutica i s'ha constatat que explotar aquestes dades requereix d’un esforç significatiu en termes d'extracció, estandardització i integració.

  Més informació "Innovació oberta per millorar l'avaluació de la seguretat dels medicaments"

 • 09/05/2017 - Informació institucional

  Com es troben unes proteïnes amb les altres per formar complexos de senyalització?

  Un treball dirigit per Jana Selent, coordinadora del grup de recerca en descobriment de fàrmacs basats en receptors acoblats a proteïnes G del GRIB (IMIM-UPF) i Martha Sommer investigadora de l’Institut de Física Mèdica i Biofísica de la Facultat de Medicina a l'Hospital Charité de Berlín, ha estudiat com els receptors acoblats a proteïnes G (GPCRs) i una família de proteïnes anomenades arrestina formen complexos de proteïnes de senyalització intracel·lular. L’estudi s’ha publicat a la revista Nature Communications. La família de proteïnes GPCR són unes proteïnes de membrana que estan regulades per una petita família de proteïnes anomenades arrestina. Les GPCR són un tipus de dianes importants per gairebé la meitat dels medicaments receptats avui en dia, ja que participa en molts processos sensorials i neuronals. La formació de complexos amb proteïnes de senyalització intracel·lulars com ara l’arrestina és crucial per a molts processos que tenen lloc en el nostre cos. En aquest context, l'estudi publicat identifica, mitjançant la combinació de simulacions computacionals i espectroscòpia de fluorescència, un nou punt d’ancoratge de l’arrestina a la membrana prèviament desconegut que és clau per a la interacció GPCR-arrestina i per tant de gran importància per a molts d’aquests processos.

  Més informació "Com es troben unes proteïnes amb les altres per formar complexos de senyalització?"

 • 02/03/2017 - Informació institucional

  Chemotargets, una de les cinc Biotechs destacades al BIO Europe Spring 2017

  Del 20 al 22 de març tindrà lloc a Barcelona la conferència de partnering més important d’Europa del sector biotecnològic i farmacèutic. L’objectiu d’aquesta conferència internacional és reunir a empreses farmacèutiques, biotecnològiques i financeres per tal de formar aliances i associacions destinades a aconseguir un interès comú. S’espera que participin més de 1.400 empreses de 45 països i que compti amb més de 2.400 assistents. En aquesta edició, Chemotargets, l’spin off de l’IMIM dedicada a desenvolupar software per predir el mecanisme d’acció i seguretat de nous fàrmacs, dirigida pel Dr. Jordi Mestres, coordinador del Grup de Recerca en Farmacologia de Sistemes del GRIB (IMIM-UPF), és una de les 5 empreses biotecnològiques de Barcelona convidades a participar-hi.

  Més informació "Chemotargets, una de les cinc Biotechs destacades al BIO Europe Spring 2017"

 • 24/01/2017 - Informació institucional

  Setze milions d’euros d’injecció econòmica per a la investigació de les reaccions adverses a medicaments

  S’ha posat en marxa un nou projecte de recerca europeu, el TransQST (Translational Quantitative Systems Toxicology) finançat amb 16 milions d’euros, que té per objectiu millorar la comprensió dels efectes adversos als medicaments i la seva seguretat, proporcionant metodologies i software innovadors per al modelatge de sistemes toxicològics. Hi participa el grup de recerca en Informàtica Biomèdica Integrada de l’IMIM (GRIB, IMIM-UPF), coordinat per Laura Furlong i Ferran Sanz. Les reaccions adverses als medicaments són els seus efectes secundaris no desitjats i impliquen costos importants en termes de morbiditat, mortalitat i hospitalització de pacients. TransQST té una durada de cinc anys, i té com objectiu desenvolupar nous mètodes computacionals utilitzant les millors dades disponibles dels àmbits públic i privat per abordar el problemes del desenvolupament segur de medicaments. està finançat per l’Innovative Medicines Initiative 2 Joint Undertakint (IMI 2), una iniciativa pública-privada europea que pretén accelerar el desenvolupament de medicaments més eficaços i segurs per als pacients.

  Més informació "Setze milions d’euros d’injecció econòmica per a la investigació de les reaccions adverses a medicaments"

 • 26/05/2016 - Informació institucional

  L’innovador projecte europeu eTOX llança un video de presentació

  El projecte eTOX té com a objectiu desenvolupar una base de dades de seguretat de medicaments de la indústria farmacèutica amb informes de toxicologia i dades de toxicologia públiques, estratègies innovadores en silico i noves eines de programari per predir millor els perfils toxicològics de molècules petites en les primeres etapes de la línia de desenvolupament de fàrmacs. El projecte eTOX està finançat per IMI-JU, una associació única entre la Comunitat Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) i està coordinat per Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM. i director del GRIB (IMIM/UPF).

  Més informació "L’innovador projecte europeu eTOX llança un video de presentació"

 • 08/03/2016 - Informació institucional

  L’IMIM convidat a participar al Saló de l’Ensenyament amb un taller de Bioinformàtica

  El proper dijous 10 de març de 16 a 18 hores, en el marc de l’Espai Ciència del Salo de l’Ensenyament, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) realitzarà una activitat de Bioinformàtica adreçada als alumnes d’entre 16 i 18 anys que visiten el Saló de l’Ensenyament. L’activitat, liderada per Will Blevins, investigador del Grup de Recerca en Genòmica Evolutiva, té per objectiu despertar la curiositat sobre aquest camp de la ciència i explicar als visitants algunes de les interessants aplicacions que té la bioinformàtica. L’Espai Ciència és una iniciativa organitzada des de fa vuit anys per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona. L'espai inclou diversos estands d'universitats, centres de recerca i altres institucions catalanes vinculades a la ciència, que ofereixen un programa continu d'activitats divulgatives i experiments científics, lúdics i interactius durant tots els dies de celebració del certamen.

  Més informació "L’IMIM convidat a participar al Saló de l’Ensenyament amb un taller de Bioinformàtica"

 • 21/06/2012 - Informació institucional

  El GRIB ha participat al BIO Boston 2012, la convenció de la biotecnologia més importants del món

  "Connect, partner and innovate". Aquest és el lema de la vintena edició de la BIO International Convention, que ha tingut lloc del 18 al 21 juny de 2012 a la ciutat de Boston (Massachusetts, Estats Units). BIO és la reunió internacional de negocis més important en el camp de la biotecnologia. Aquest any, ha reunit més de 15.000 delegats de 65 països, més de 900 expositors i 1.800 empreses. A més de la zona d'exposició, inclou un fòrum de negocis per a reunions de socis, que el 2011 van generar més de 21.000 reunions.

  Més informació "El GRIB ha participat al BIO Boston 2012, la convenció de la biotecnologia més importants del món"

 • 28/02/2012 - Informació institucional

  Open PHACTS demostra la seva vàlua

  El prototip d'una eina de gestió de coneixement desenvolupada pel Consorci Open PHACTS ha demostrat la seva vàlua identificant informació rellevant en qüestió de segons, mentre que una cerca tradicional trigava dies. Proporcionarà dades sobre molècules petites, els seus perfils farmacològics, farmacocinètica, etc. a partir de múltiples fonts disponibles a Internet. L'IMI és una empresa comuna entre la Unió Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA).

  Més informació "Open PHACTS demostra la seva vàlua"

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte