Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Serveis sanitaris - Docència del grup

MÀSTER OFICIAL EN SALUT PÚBLICA

El Màster en Salut Pública és un programa internacional d'excel·lència per a la formació de professionals en salut pública. Té com a principal objectiu capacitar als estudiants per comprendre els processos de salut/malaltia i els seus determinants des de la perspectiva poblacional, i afrontar els problemes de salut a través d'intervencions col·lectives de promoció, protecció i restauració de la salut. És un Màster oficial interuniversitari organitzat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El programa ofereix dos itineraris, el de professionalització i el de recerca, amb la mateixa càrrega lectiva (120 crèdits ECTS, dos cursos acadèmics).

Durant els cursos acadèmics 2007 - 2015, el cap del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris (Dr. Jordi Alonso) ha estat el coordinador d'aquest programa de Màster. Diversos investigadors del grup hi són professors, i alguns participen en el Comitè Directiu.

JOHNS HOPKINS FALL INSTITUTE ON HEALTH POLICY

El Dr. Jordi Alonso és el subdirector del Fall Institute Program, organitzat conjuntament per les universitats Pompeu Fabra (Barcelona, Espanya) i Johns Hopkins (Baltimore, EUA). El Dr. Jordi Alonso és professor associat de la Bloomberg School, Johns Hopkins University, Baltimore, EUA, des de 2007.

RESIDÈNCIA MÈDICA (MIR) EN MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA

El nostre grup forma part de la Unitat Docent de Medicina Preventiva i Salut Pública  del Hospital del Mar, creada l'any 2003. La Unitat està composta per 4 institucions (Hospital del Mar, IMIM, Agència de Salut Pública de Barcelona, i Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra). El propòsit de la Unitat és oferir una formació completa i de qualitat en Medicina Preventiva i Salut Pública que faciliti assolir l'excel·lència en la seva competència professional. La Dra. Montserrat Ferrer és la tutora dels metges del PSMAR en formació a l'IMIM des de l'any 2008, i va ser la coordinadora de la Unitat Docent del 2015 al 2020.

TESIS DOCTORALS EN CURS

La capacitat formativa del grup implica comptar amb investigadors predoctorals amb contracte competitiu a l'equip del grup, així com altres investigadors predoctorals dirigits pels PI del grup, en diferents fases del seu projecte de tesi.

Tesis doctorals en curs supervisades per IPs del Grup:

Alayo I. Improving the application of machine learning techniques in suicide research. Directors: Mortier P, Puig O, Vilagut G.

Andreu M. Traducción, adaptación cultural, validación de contenido y administración de una encuesta sobre conocimiento, creencias y actitudes de profesionales de kinesiología sobre los factores contextuales en el abordaje del dolor músculoesquelético. Directors: Policastro P, Pardo Y.

Lizano C. Impact of inhaled asthma treatment on pediatric patient-reported outcomes. Directores: Ferrer M, Garin O.

Mayoral K. Evaluación del tratamiento con broncodilatadores de acción larga en los niños con asma: estudio observacional prospectivo. Directores: Ferrer M, Garin O.

Miret C. Impacte del tractament en els reingresos, les complicacions i la qualitat de vida relacionada amb la salut de les dones supervivents de cancer de mama. Directores: Ferrer M, Sala M.

Puértolas B. Suicidal behavior in Catalonia. Evaluation of a suicide prevention program. Directors: Alonso J, Vilagut G.

Zamora V. Patient-Reported Outcome Measures in patients with prostate cancer. Directores: Ferrer M, Garin O.

Contacte

Coordinador:
Jordi Alonso(ELIMINAR)

Tel:
(34) 93 316 07 60

Fax:
(34) 93 316 07 97

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte