IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Serveis sanitaris - Docència del grup

Màster oficial en Salut Pública

El Màster en Salut Pública és un programa internacional d'excel·lència per a la formació de professionals en salut pública.

Té com a principal objectiu capacitar als estudiants per comprendre els processos de salut/malaltia i els seus determinants des de la perspectiva poblacional, i afrontar els problemes de salut a través d'intervencions col·lectives de promoció, protecció i restauració de la salut.

És un Màster oficial interuniversitari organitzat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El programa ofereix dos itineraris: el de professionalització i el de recerca, amb la mateixa càrrega lectiva (120 crèdits ECTS, dos cursos acadèmics).

Des del curs 2007-2008 fins el 2015, el cap del Grup de Serveis Sanitaris (Dr. Jordi Alonso) ha estat el coordinador del programa. Actualment, iinvestigadors del grup participen en el Comitè Directiu i són professors i responsables d’algunes de les assignatures.

Johns Hopkins Fall Institute in Health Policy

El Dr. Jordi Alonso és membre del Comitè Directiu del Fall Institute i participa, cada any, com a professor en algunes assignatures des de l’inici d’aquest programa de postgrau, a Barcelona, el 2004. El Dr. Alonso és també professor associat de la Bloomberg School, Johns Hopkins University, Baltimore, USA, des de 2007.

Formació de MIRs

El nostre grup forma part de la Unitat Docent de Medicina Preventiva i Salut Pública PSMar creada l’any 2003. La Unitat està composta per 4 institucions (Hospital del Mar, IMIM, Agència de Salut Pública de Barcelona, i Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra). El propòsit de la Unitat és oferir una formació completa i de qualitat en Medicina Preventiva i Salut Pública que faciliti assolir l’excel.lència en la realització de la competència professional. La Unitat posa l’ accent en les habilitats i actituds relacionades amb la investigació en salut pública. La Dra. Montserrat Ferrer és tutora de MIRs de l’IMIM des de l’any 2008.

Tesis doctorals en curs

La capacitat formativa del grup és molt important i actualment compta amb 4 investigadors predoctorals  amb contractes competitius  i altres 9 investigadors predoctorals col·laboradors, en diferents fases del seu projecte de tesi.

En curs:

Alayo I. Improving the application of machine learning techniques in suicide research. Directors: Mortier P, Puig O, Vilagut G.

Andreu M. Traducción, adaptación cultural, validación de contenido y administración de una encuesta sobre conocimiento, creencias y actitudes de profesionales de kinesiología sobre los factores contextuales en el abordaje del dolor mu?sculoesquele?tico. Directors: Policastro P, Pardo Y.

Barragán  González AM. Acceso y equidad de acceso a los servicios de salud en Kennedy y Soacha, Colombia. Directors: Vázquez Navarrete ML, Mogollón Pérez A. Tutor: Alonso J.

Barrufet C. Effectiveness of treatments assessed with relevant outcomes in patients with massive rotator cuff tears: a mixed methodology study. Directores: Ferrer M, Buron A.

Duarte-Meza V. Calidad de vida en pacientes con deformidades dentofaciales. Directors: Ferrer M, Villanueva Maffei J.

Jerez Roig J. Funcionalitat en 11 països europeus, estudi SHARE i ELSA. Estudi longitudinal de 9 anys. Director: Coll Planas L. Tutor: Alonso J.

Lizano C. Impact of inhaled asthma treatment on pediatric patient-reported outcomes. Directores: Ferrer M, Garin O.

Martí-Pastor M. Desigualdades en salud por orientación  sexual y discriminación asociada. Directora: Ferrer M.

Mayoral K. Evaluación del tratamiento con broncodilatadores de acción larga en los niños con asma: estudio observacional prospectivo. Directores: Ferrer M, Garin O.

Miret C. Impacte del tractament en els reingresos, les complicacions i la qualitat de vida relacionada amb la salut de les dones supervivents de cancer de mama. Directores: Ferrer M, Sala M.

Puértolas B. Suicidal behavior in Catalonia. Evaluation of a suicide prevention program. Directors: Alonso J, Mortier P, Vilagut G.

Soriano-Palacios N. Estudi avaluatiu del maneig del pacient amb ictus a l'Atenció Primària. Directores: Ferrer M, Brotons C.

Zamora V. Patient-Reported Outcome Measures in patients with prostate cancer. Directores: Ferrer M, Garin O.

Contacte

Coordinador:
Jordi Alonso(ELIMINAR)

Tel:
(34) 93 316 07 60

Fax:
(34) 93 316 07 97

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte