IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies / Informació institucional

 • 03/05/2021 - Informació institucional

  Antonio García de Herreros, nou membre de la Comissió d'Apel·lacions de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

  El Dr. Antonio García de Herreros, investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i catedràtic del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, s'incorpora com a membre de la Comissió d'Apel·lacions de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya),  el principal instrument per a la promoció i l'avaluació de la qualitat al sistema universitari català.   En aquest sentit el Dr. García de Herreros te gran experiència en avaluació ja que des de 2012 participa en les comissions d'avaluació de professorat d'AQU Catalunya. Com a membre d'aquesta comissió s'encarregarà d'estudiar i decidir sobre les apel·lacions que es presentin a les decisions negatives de les acreditacions de Professor Lector, Agregat i Catedràtic, i també sobre la concessió de Trams de Recerca. Dins de la comissió el Dr. García de Herreros  examinarà principalment els expedients de les àrees de Ciències de la Vida i Medicina.

  Més informació "Antonio García de Herreros, nou membre de la Comissió d'Apel·lacions de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya"

 • 25/11/2020 - Informació institucional

  Aliança estratègica amb la Fundació Josep Carreras per la recerca en Hematologia

  L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut de recerca contra la leucèmia Josep Carreras (IJC) han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar conjuntament la investigació científica, la docència i la formació de personal en el camp sanitari, així com unificar esforços per gestionar d'una manera eficient els recursos públics i/o privats a fi de portar a terme activitats de recerca biomèdica en el camp de les hemato-oncologia. L'IJC compta amb un  Programa de recerca preclínica focalitzat en Epigenètica, Biologia del  càncer i la Leucèmia on s'estudien els mecanismes de transformació de les cèl·lules normals des de diferents àmbits (mapes d'epigenoma i epitranscriptoma, interaccions entre modificacions epigenètiques i ARN no codificant i desenvolupament de nous fàrmacs per a la teràpia contra el càncer). També compta amb un Programa de recerca Clínica enfocat a l'aplicació de nous coneixements en pacients amb malalties hematològiques.

  Més informació "Aliança estratègica amb la Fundació Josep Carreras per la recerca en Hematologia"

 • 23/11/2020 - Informació institucional

  El BAPP renova la seva acreditació TECNIO

  El BAPP (BioAnalysis, Proteomics and Pharmacology) un centre mixt- Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) y  UPF- ha obtingut l'acreditació TECNIO per al període 2020-2023. Aquest segell, que ja havia obtingut en convocatòries anteriors, l'atorga la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ i serveix per identificar i donar visibilitat als centres amb altes capacitats científiques i tècniques que estan considerats com a desenvolupadors de tecnologies diferencials i que són capdavanters en la transferència dels seus coneixements i tecnologies cap a la indústria. El BAPP és un centre multidisciplinari especialitzat en activitats de recerca i serveis en quatre sectors: farmacologia, neurociències, química de pèptids i bioanàlisi. La seva activitat està enfocada fonamentalment al desenvolupament de nous fàrmacs d'ús humà i veterinari. Està format pel grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes (FINS) de l'IMIM-Hospital del Mar, d'una banda, i pel grup de recerca en Proteòmica i Química de Proteïnes de la UPF de l'altra.

  Més informació "El BAPP renova la seva acreditació TECNIO"

 • 18/11/2020 - Informació institucional

  Jordi Alonso, Montse Fitó, Joaquim Bellmunt i Margarita Triguero-Mas, entre els científics més citats del món

  Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública, Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició, Joaquim Bellmunt, investigador del grup de recerca en teràpia molecular del càncer i Margarita Triguero-Mas, investigadora del grup de recerca ciutats saludables i justícia ambiental (UAB-IMIM) figuren a la llista dels científics més citats del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació. Aquesta llista anual identifica els investigadors que demostren una influència significativa en el seu camp o camps d'investigació elegits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant l'última dècada. Els seus noms s'extreuen de les publicacions que es troben en l'1% superior per cites per camp i any de publicació en l'índex de cites del  "Web of Science". La metodologia que determina el "qui és qui" dels investigadors més influents es basa en les dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics i de dades de l'Institute for Scientific Information de Clarivate. També utilitza els recomptes per identificar els països i les institucions de procedència on es troben aquestes elits científiques.

  Més informació "Jordi Alonso, Montse Fitó, Joaquim Bellmunt i Margarita Triguero-Mas, entre els científics més citats del món"

 • 29/10/2020 - Informació institucional

  L’AECC finança una recerca de l’Hospital del Mar-IMIM, INCLIVA i el VHIO sobre la implicació del microambient tumoral en el càncer de còlon

  L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), junt amb l'Instituto de Investigación Sanitaria INCLIVA, de l'Hospital Clínic de València, i el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, han obtingut finançament de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) per al seu projecte Factores derivados del microambiente tumoral en cáncer de colon localizado: impacto clínico e implicaciones terapéuticas.  La Dra. Clara Montagut, cap de la Unitat de Càncer Gastrointestinal del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, coordinadora del Laboratori de recerca clínica i translacional en noves teràpies i biomarcadors en càncer de còlon i recte de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i participant en l'estudi, apunta que "aquesta recerca pretén identificar marcadors que ens ajudin a saber si el càncer reapareixerà en un pacient operat d'un càncer de còlon. Això és de gran importància per a les persones que tenen càncer de còlon, ja que avui en dia no podem saber en quins casos el tumor reapareixerà i en quins no, després d'una cirurgia.

  Més informació "L’AECC finança una recerca de l’Hospital del Mar-IMIM, INCLIVA i el VHIO sobre la implicació del microambient tumoral en el càncer de còlon"

 • 26/10/2020 - Informació institucional

  Estrena del curtmetratge “We are scientists”

  Avui a les 11h hem estrenat l'#OpenPRBB en format 100% virtual! I ho hem fet amb l’estrena del curt "We are scientists", un retrat intimista del PRBB amb perspectiva de gènere, on hi han participat 6 investigadores, una de cada centre que conformem el PRBB.  Però això és només el principi. Hem preparat una setmana de vídeos i entrevistes diàries. Les podeu seguir als canals Youtube, Facebook i Instagram del PRBB. Podeu consultar tota la programació: openday.prbb.org

  Més informació "Estrena del curtmetratge “We are scientists”"

 • 18/08/2020 - Informació institucional

  Nature Methods selecciona a Jana Selent com autora destacada del mes d’agost

  La Dra. Jana Selent, coordinadora del Grup de recerca en descobriment de fàrmacs basats en receptors acoblats a proteïnes G (GPCR drug discovery Group) de l’IMIM ha estat seleccionada com a autora destacada de l'edició del mes d'agost a la revista Nature Methods. Recentment, el Grup de la Dra. Selent ha publicat el seu últim article GPCRmd uncovers the dynamics of the 3D-GPCRome en aquesta revista on presenta una nova eina per estudiar un dels elements essencials per a la senyalització cel·lular, els receptors acoblats a proteïna G (GPCRs) que són diana de gairebé el 40% dels fàrmacs actuals. Aquesta eina, la plataforma GPCRmd, ens ajudarà a comprendre millor el funcionament d'aquests receptors, esencials a l'hora de transmetre senyals a l'interior de la cèl·lula. El disseny d'aquesta eina s'ha pogut realitzar gràcies a un consorci format per 23 institucions de 10 països d'Europa i dels Estats Units, liderat pel grup de la Dra. Jana Selent, en el que hi han contribuït també de forma destacada investigadors de l'Institut Paul Scherrer (PSI) de Suïssa i de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  Més informació "Nature Methods selecciona a Jana Selent com autora destacada del mes d’agost"

 • 13/08/2020 - Informació institucional

  La Dra. Marta Torrens i el Dr. Rafael Maldonado, editors d’un número especial sobre l’ús recreatiu del cànnabis a la revista European Neuropsychopharmacology

  La revista dedica un espai destacat a l'anàlisi de la recerca sobre el cànnabis i els seus derivats, el seu ús recreatiu, els riscos que se'n poden derivar i les potencials aplicacions mèdiques. En ell, sota l'edició dels doctors Torrens i Maldonado, hi figuren articles d'algunes de les figures més destacades en aquest camp. La revista European Neuropsychopharmacology dedica en la seva edició del mes de juliol un apartat especial a la controvèrsia sobre la creixent tendència al món de legalització de l'ús de la marihuana per a determinats usos recreatius i mèdics. Els editors han estat la Dra. Marta Torrens, Directora del Procés d'Addicions de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addicions de l'Hospital del Mar (INAD) i coordinadora del Grup de recerca en Addiccions de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i el Dr. Rafael Maldonado, cap del Laboratori de Neurofarmacologia del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la Universitat Pompeu Fabra i l'IMIM. Tots dos signen un editorial sobre aquesta qüestió a la revista.

  Més informació "La Dra. Marta Torrens i el Dr. Rafael Maldonado, editors d’un número especial sobre l’ús recreatiu del cànnabis a la revista European Neuropsychopharmacology"

 • 24/07/2020 - Informació institucional

  L’IMIM, un dels Instituts d’Investigació Sanitària guardonats amb els Premios de Investigación e Innovación Responsable del (ISCIII)

  A la primera edició dels Premios de Investigación e Innovación Responsable (RRI) en salud, organizats per l'ISCIII y promoguts en el marc del projecte europeu ORION (Open Responsible research and Innovation to further Outstanding kNowledge) han estat guardonades tres propostes de tres Instituts d'Invesigació Sanitària (IIS) diferents d'un total de 26 propostes rebudes. Una d'aquestes 3 propostes ha estat un projecte del l'IMIM: El nom del projecte premiat es "Co-creació i participació ciutadana en el disseny de l'Estudi PENSA de Prevenció de Deteriorament Cognitiu en Persones amb Queixes subjectives de memòria". Presentat per Natàlia Soldevila i Laura Forcano del grup de recerca en farmacologia integrada i neurociència de sistemes de l'IMIM, que destaca per la seva aplicació de la participació ciutadana en el disseny d'un assaig clínic, un valor afegit que permet la reorientació del projecte facilitant que s'adapti millor a les necessitats i expectatives dels participants  

  Més informació "L’IMIM, un dels Instituts d’Investigació Sanitària guardonats amb els Premios de Investigación e Innovación Responsable del (ISCIII)"

 • 23/04/2020 - Informació institucional

  Nou president del Comitè Científic Assessor Extern de l’IMIM

  El Comitè Científic Assessor Extern o Scientific Advisory Board (SAB) està constituït per un grup de prestigiosos científics internacionals, experts en les diferents àrees corresponents als programes de recerca de l'IMIM. Fins fa molt poc el president del SAB era el Dr. Joaquin Arribas però amb la seva incorporació com a director de l'IMIM i director científic del PSMAR passarà a ocupar el seu lloc el Dr. Xosé R. Bustelo, sotsdirector del Centro de Investigación del Cáncer (CIC), Universitat de Salamanca-CSIC, director de la Unitat de Genòmica i Proteòmica i coordinador del Programa de Mecanismes de progressió tumoral del mateix centre. Així mateix, també és membre del Comitè de Direcció del CIBERONC. El Dr. Bustelo és Doctor en Biologia per la Universitat de Santiago de Compostel·la, la seva formació científica inclou diverses estades a centres de recerca internacionals com el Bristol Myers Squibb Pharmaceutical Research Institute (Princeton, New Jersey, EUA), com a postdoc i posteriorment com a Research Scientist i al Department of Pathology de la State University of New York (Stony Brook, New York, EUA, com a professor associat.

  Més informació "Nou president del Comitè Científic Assessor Extern de l’IMIM"

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte