IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Un Mar de Ciència - Cafès científics<< Tornar

Antibiòtics: ús i abús

24/10/2017

Antibiòtics: ús i abús

Hora: 19 hores

Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel. Avinguda Bogatell, 17

Modera:  Evelio Martínez .Bibliotecari. Biblioteca Xavier Benguerel.

Ponents: Juan Pablo Horcajada. Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca en Patologia Infecciosa i Antibioteràpia (IPAR) de l’IMIM. Santiago Grau. Cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar.

Les organitzacions sanitàries d'arreu del món intenten reduir l'ús d'antibiòtics, ja que la seva utilització excessiva està provocant l’aparició de noves soques de bacteris que no poden ser tractats de manera efectiva per cap dels antibiòtics existents.

Quan hem de fer servir antibiòtics? Com actuen? Què són les resistències als antibiòtics i què les causen? Què implica que els microorganismes hi siguin resistents? Arribarà el dia que els antibiòtics actuals seran ineficaços? Hi ha altres alternatives?

Intentarem respondre a totes aquestes preguntes i a altres que, de ben segur, sortiran durant el debat. D’aquesta manera, aclarirem conceptes sobre un medicament que va representar un dels grans avenços de la medicina al segle XX, però que no sempre s’ha fet servir de manera adequada.

Presentacions

  • Antibiòtics: ús i abús. Juan Pablo Horcajada. Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca en Patologia Infecciosa i Antibioteràpia (IPAR) de l’IMIM.
  • Antibiótics: ús i abús. Santiago Grau. Cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar.

Altres recursos

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte