Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

02/12/2016

"How genetics discoveries can prevent stroke" Conferència a càrrec de Jonathan Rosand, del Massachusetts General Hospital i la Universitat de Harvard. VII Conferència Alexander Fleming

Sala Josep Marull del Campus Universitari Mar a les 13:00h

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut, el proper 2 de desembre comptarem amb la presència del Dr. Jonathan Rosand, Cap de la Divisió de Cures Neurocrítiques i Emergències Neurològiques i Director Mèdic de la Unitat de Cures Intensives de Neurociència del Massachusetts General Hospital (MGH) i professor de la Universitat de Harvard, que sota el títol "How genetics discoveries can prevent stroke” realitzarà la setena conferència d’aquest cicle a la sala Josep Marull de l'Hospital del Mar a les 13:00 hores. El Dr. Rosand és fundador del Consorci Internacional de Genètica de l’Ictus, que s'ha convertit en un referent mundial i el responsable de la majoria dels descobriments en la genètica de l'accident cerebrovascular. La seva visita coincideix amb la campanya de sensibilització que la Fundació ICTUS durà a terme divendres al matí al vestíbul de l’Hospital del Mar i amb La Marató de TV3, dedicada enguany a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Jonathan Rosand és un metge i científic amb una àmplia experiència en genètica i imatge. Es va llicenciar en grec i llatí i va obtenir el grau de Medicina a la Universitat de Columbia. El Dr. Rosand Cap de la Divisió de Cures Neurocrítiques i Emergències Neurològiques i Director Mèdic de la Unitat de Cures Intensives de Neurociència del Massachusetts General Hospital (MGH) i professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Harvard.

El Grup de Recerca del Dr. Rosand forma part del Center for Human Genetics Research i de l'Institut Broad de Harvard. El segell distintiu de la seva obra científica, descrit en més de 280 publicacions, és la combinació d'una acurada caracterització clínica i de tècniques d'imatge amb estudis molt rigorosos dins del camp de la genètica humana. Els seus descobriments han permès conèixer els processos biològics implicats en la patologia cerebrovascular, comuna en l'envelliment, i la seva manifestació més devastadora, l'hemorràgia cerebral. Els seus estudis han contribuït a optimitzar el maneig de pacients amb accident cerebrovascular (ACV) hemorràgic, i a millorar-ne les estratègies de prevenció.

La primavera del 2007 el Dr. Rosand va fundar el Consorci Internacional de Genètica de l'Ictus, que s'ha convertit en un referent mundial i el responsable de la majoria dels descobriments en la genètica de l'accident cerebrovascular. 

En l'actualitat, el Dr. Rosand està treballant en el disseny i llançament d'una plataforma global per a l'anàlisi i intercanvi de dades genètiques i fenotípiques i en la coordinació de la seqüenciació del genoma complert per a la patologia cerebrovascular. 
El Dr. Rosand és director del Programa de Formació conjunt del National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) i l'American Neurological Association per a la formació professional dels neurocientífics més reconeguts dels Estats Units, i també dirigeix els Programes de formació en Neurologia Vascular i Assistència Neurocrítica.

El 2011, el Dr. Rosand va fundar la Divisió d'Atenció al Malalt Neurocrític en Neurologia d'Urgències de la Universitat de Harvard.

Veure targetó

More events

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Legal Notice and Privacy Policy | Cookie Policy | Site Index | Accessibility | Find Us | Contact