Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

08/04/2020 - Informació institucional

L’IMIM passa a formar part del Consorci Europeu EATRIS per afavorir la medicina translacional

Les institucions pertanyents a EATRIS són seleccionades i avaluades de forma contínua en base a la seva infraestructura, experiència i qualitat.

La Plataforma Metabolòmica Clínica de l'IMIM liderada pel Dr Oscar J. Pozo, investigador del Grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM, ha passat a formar part del Consorci EATRIS, la infraestructura europea per a la medicina traslacional, dins de la modalitat de plataforma de biomarcadors. D'aquesta manera, l'IMIM passa a formar part d'un consorci integrat per més de 80 prestigioses institucions europees que pretenen establir sinergies entre investigadors en salut posant a la seva disposició les tecnologies més avançades i l'experiència necessària per avançar en la medicina translacional.

EATRIS és un Consorci Europeu de Infraestructures per a la Recerca (ERIC, de les seves sigles en anglès) que té com a principal objectiu l'avanç en la medicina translacional. La investigació traslacional és una empresa altament multidisciplinària i complexa. Un dels majors reptes en la innovació és conèixer quins són els passos necessaris i la tecnologia i el coneixement més adequats per realitzar aquests passos. EATRIS facilita la col·laboració entre professionals de la salut, investigadors bàsics i empreses. Així, EATRIS és un fòrum únic per intercanviar coneixements, necessitats i tècniques potenciant i donant suport als principis de la investigació translacional.

Les institucions pertanyents a EATRIS són seleccionades i avaluades de forma contínua en base a la seva infraestructura, experiència i qualitat. A més, totes les institucions EATRIS han de tenir un marcat caràcter translacional i un ambient multidisciplinari. Tant les institucions EATRIS com els seus investigadors es comprometen a col·laborar amb investigadors i companyies per tal donar suport i accelerar els seus avenços en innovació biomèdica.

Dins el consorci EATRIS, la plataforma metabolòmica de l'IMIM oferirà la seva experiència en desenvolupament experimental (selecció de la matriu més adequada, mida mostral, selecció de rutes metabòliques diana etc.), desenvolupament de metodologia de metabolòmica i lipidòmica dirigida, anàlisi de mostres mitjançant estratègies de metabolòmica i interpretació de resultats.

Amb aquesta incorporació, l'IMIM s'uneix a un selecte grup d'institucions europees que treballant juntes i combinant esforços intentaran millorar el potencial europeu en innovació al mateix temps que es proporcionarà una millor atenció als pacients.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte