Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

31/01/2020 - Informació general

La Dra. Marta Torrens, nou membre del comitè científic de l’European Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction

La Dra. Marta Torrens ha estat seleccionada per formar part del comitè científic de l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), l'agència de la Unió Europea que, des de l'any 1995, ofereix a la UE i als països membres una visió completa dels problemes derivats del consum de drogues al continent, així com la informació necessària per a l'establiment de polítiques i estratègies en aquest camp. La Dra. Torrens, que és la Directora del Procés d'Addiccions de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD) i coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'IMIM, s'ha convertit així en un dels 15 membres d'aquest organisme, un càrrec que ostentarà fins a finals del 2022.

La tasca del comitè científic és salvaguardar la integritat científica de l'EMCDDA, oferint, a la vegada, suport en l'esforç per assolir una alta qualitat científica en els serveis que ofereix l'agència. També s'implica en la implementació a l'àmbit de la Unió Europea del sistema d'alerta primerenca i d'avaluació de risc en noves substàncies psicoactives (NPS per les seves sigles en anglès).

Els seus membres han estat seleccionats per la seva competència en el camp de les drogues i el seu perfil d'excel·lència professional, així com per la seva independència de grups d'interès. La Dra. Torrens ha volgut destacar que el nomenament "reconeix la gran tasca portada a terme per la nostra institució en el camp de les drogues d'abús, en el qual som pioners tant en l'assistència com en la recerca".

La Dra. Marta Torrens

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Psiquiatria a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, obtenint el grau de Doctora en Medicina l'any 1990. És la Directora del Procés d'Addiccions de l'INAD i coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'IMIM, així com professora titular del Departament de Psiquiatria de la UAB. Ha desenvolupat la seva activitat professional en el camp de les addiccions a substàncies i és col·laboradora habitual en qualitat d'experta de les Nacions Unides i de l'Organització Mundial de la Salut, així com de grups de treball sobre addiccions del Departament de Salut i en el Plan Nacional sobre Drogas.

Forma part del comitè executiu de la secció de patologia dual i de psiquiatria de l'addicció de la World Psychiatric Association. Entre els diferents reconeixements que ha rebut, hi ha el Nyswander-Dole Award de l'American Association for Opiate Dependence Treatment, el Chimera Award de l'European Association for Opiate Dependence Treatment i la Cruz Blanca del Ministeri de Sanitat. És membre honorífic de la Sociedad Española de Patología Dual i l'any 2018 va rebre l'EMCDDA Scientific Award.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte