Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

05/11/2018 - Informació general

Un projecte del Dr. Rafael de la Torre escollit a la primera edició de The Investment Readiness Series de Biocat

El projecte tracta sobre el desenvolupament de noves molècules efectives per al tractament de l'esteatohepatitis no alcohòlica

The Investment Readiness Series és un programa de BioCAt que té per objectiu augmentar el flux de projectes llestos per a ser invertits a la BioRegió. Hi col·laboren Barcelona Tech City, Payment Innovation Hub, Xarxa de Referència en Biotecnologia (XRB) i ACCIÓ, amb el suport de Obra Social La Caixa.

El projecte escollit del Dr. de la Torre, porta per títol "Development of new fatty acid conjugates for the treatment of the non-alcoholic steatohepatitis (NASH)". L'esteatosi hepàtica no alcohòlica (NAFLD) és una malaltia en què els greixos s'acumulen al fetge i que actualment ha assolit el grau d'epidèmia silenciosa, ja que afecta a més del 20% de la població. L'esteatosi (NAFLD) pot evolucionar cap a l'esteatohepatitis no alcohòlica (NASH) en què s'observen canvis inflamatoris amb un grau variable de fibrosi, i que poden derivar en una cirrosi hepàtica i, fins i tot, en un hepatocarcinoma. La progressió potencial cap aquests estadis de patologia hepàtica, fa que la cerca de tractament sigui primordial.

El Grup de recerca en farmacologia integrada i neurociència de sistemes que lidera el Dr. de la Torre ha desenvolupat en col·laboració amb el Dr. Rodriguez de Fonseca del Instituto de Investigación Biomédica de Málaga (IBIMA), dos nous conjugats d'àcids grassos, amb activitats anorèctiques i antioxidants, que han demostrat eficàcia potencial per a reduir el dipòsit de greixos en el fetge. Els resultats preliminars també mostren que pot prevenir la fibrosi hepàtica. En les properes sessions The Investment Readiness Series es presentaran els resultats preclínics obtinguts i es plantejarà un programa de desenvolupament de les molècules fins a arribar a poder realitzar assaigs clínics de fase I en voluntaris sans.

La iniciativa Investment Readiness Series promoguda per Biocat ofereix mentoria als millors projectes de recerca de la BioRegió. Té per objectiu de facilitar la recerca de projectes per part de capital risc, inversors corporatius i venture builders, concentrant la recerca de primer nivell i establint una relació a llarg termini amb els serveis de transferència tecnològica (TTOs), per així maximitzar l'impacte del seu treball a escala d'ecosistema. Està pensat per a investigadors d'entitats de recerca que estiguin disposats a impulsar el seu projecte d'acord amb la indústria i amb les necessitats del mercat.

Grup de recerca del Dr. de laTorre

Imatge: Grup de recerca en farmacologia integrada i neurociència de sistemes. Font: IMIM

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte