Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/07/2015 - Informació general

Rafael de la Torre rep un dels ajuts d’investigació de la Fundación Mutua Madrileña

En la convocatòria d'aquest any s'han presentat un total de 102 projectes dels quals n'han finançat 16

El passat 16 de juliol a les 12:30 hores va tenir lloc a Madrid, l’acte oficial d’entrega dels ajuts a la investigació de la Fundación Mutua Madrileña. L’acte va estar presidit per Rubén Moreno, Secretario General de Sanidad del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, per Ignacio Garralda, president de la Fundación Mutua Madrileña y Rafael Matesanz, president del Comitè Científic de la Fundació.

En la convocatòria d’aquest any, la XII ena, s’han presentat un total de 102 projectes dels quals se n’han finançat 16 amb un import total d’1.700.000€. Entre els projectes finançats hi ha el que porta per títol “Remodelando el desarrollo cerebral: potenciación de la plasticidad neuronal para mejorar el rendimiento cognitivo en síndromes que causan discapacidad intelectual (REMBRANDT)”, dirigit per Rafael de la Torre, director de l’IMIM, director del Programa de Recerca en Neurociències i coordinador del grup de recerca en Farmacologia integrada i neurociència de sistemes de l’IMIM. El projecte ha rebut 130.000 € i té per objectiu estudiar la millora del rendiment cognitiu en discapacitats intel·lectuals durant la infància mitjançant intervencions farmacològiques (p.e. la epigalocatequina gal·lat) i no farmacològiques (p.e. estimulació cognitiva).

Amb aquests ajuts que s’atorguen des de fa 12 anys, la Fundación Mutua Madrileña busca impulsar quatre àmbits de la recerca clínica: l’oncologia, pel que fa a les leucèmies, els transplantaments de cèl·lules mare, la traumatologia i les seves seqüeles tant traumatològiques com neurològiques i les malalties rares, limitades a les que es manifesten clínicament durant la infància.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte