IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Informàtica biomèdica integrada Ferran Sanz

Aquest grup liderat per Ferran Sanz i Laura Furlong, promou i aborda estratègies d'integració sinèrgiques del coneixement amb la fi de donar solució a problemes biomèdics, utilitzant eines desenvolupades dintre del grup i també mitjançant la col·laboració entre grups de recerca del GRIB. Les línies de recerca actuals del grup d'Informàtica Biomèdica Integrada (IBI) són:

1.- Desenvolupament de noves estratègies i eines per a l'extracció e interconnexió de coneixement a partir de la literatura biomèdica i d’altres fonts d’informació disponibles públicament.

2.- Biologia de sistemes per a l'estudi de les malalties humanes i la toxicitat de medicaments.

3.- Gestió i explotació integrades del coneixement en el descobriment i desenvolupament de medicaments, inclosos la modelització i simulació multi-nivell i multi-escala.

El grup actualment és coordinador de dues iniciatives científiques a gran escala:

  • El projecte eTOX finançat per l’IMI que integra enfocaments bioinformàtics i quimioinformàtics per al desenvolupament de sistemes experts que permetin la predicció in silico de la toxicitat de medicaments.
  • L’acció coordinada i de suport INBIOMEDvision del 7èPM que promou la informàtica biomèdica mitjançant el monitoratge permanent de l'estat de la tècnica i les activitats existents de la comunitat científica, l'anàlisi prospectiu dels nous desafiaments i oportunitats, i la difusió dels coneixements en aquest camp.

A mes d’això, el grup participa actualment en altres projectes finançats per la UE, com ara el projecte OpenPHACTS on l'objectiu és desenvolupar una plataforma d’integració d’informació en el I+D de medicaments, anomenada Open Pharmacological Space (OPS), utilitzant la tecnologia de la web semàntica. Altres projectes europeus en que el grup participa son el projecte EMIF recentment finançat per l’IMI, que te per objetiu la creació i explotació de una info-estructura de informàtica medica europea, així com la xarxa d’Excel·lència Virtual Physiological Human (VPH NoE). Altres exemples de projectes europeus en què el grup ha participat recentment són EU-ADR, @neurIST i CancerGRID.

Contacte

Coordinador:
Ferran Sanz(ELIMINAR)

Tel:
93 316 05 24

Fax:
93 316 05 50

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte