Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Informàtica biomèdica integrada Ferran Sanz

Aquest grup liderat per Ferran Sanz, promou i aborda estratègies d'integració sinèrgiques del coneixement amb la fi de donar solució a problemes biomèdics, utilitzant eines desenvolupades dintre del grup i també en col·laboració amb altres grups de recerca del GRIB. Les línies de recerca actuals del grup d'Informàtica Biomèdica Integrada (IBI) són:

1.- Desenvolupament de noves estratègies i eines per a l'extracció e interconnexió de coneixement a partir de la literatura biomèdica i d’altres fonts d’informació disponibles públicament.

2.- Biologia de sistemes per a l'estudi de les malalties humanes i la toxicitat de medicaments.

3.- Gestió i explotació integrades del coneixement en el descobriment i desenvolupament de medicaments, inclosos la modelització i simulació multi-nivell i multi-escala.

El grup és actualment coordinador d'un projecte europeu finançat per IMI, eTRANSAFE: "Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management" i participa en diversos projectes europeus IMI com Ehden, FAIRplus, TransQST així com alguns projectes finançats pel programa europeu Horizon 2020 com són: RISK-HUNT3R, Disc4All i EU-ToxRisk. A més el grup participa en diversos projectes finançats per entitats espanyoles.

Altres exemples de projectes en els quals el grup ha participat o que ha coordinat recentment són: iPiE, EMIF, MedBioinformatics, ELIXIR-EXCELERATE, eTOX, OpenPHACTS, INBIOMEDvision, entre d'altres.

El febrer de 2021 alguns membres del grup han constituït l'empresa MedBioinformatics Solutions, per tal d'explotar bases de dades biomèdiques per donar suport en els processos de descobriment de fàrmacs i millorar la investigació biomèdica.

Contacte

Coordinador:
Ferran Sanz(ELIMINAR)

Tel:
93 316 05 24

Fax:
93 316 05 50

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte