Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Epidemiologia i avaluació Maria Sala

El grup de Recerca en Epidemiologia i Avaluació el formen professionals del Servei d’ Epidemiologia i Avaluació de l’Hospital del Mar.

Es tracta d’un grup amb formació multidisciplinar (epidemiologia, economia de la salut, estadística i infermeria) que ha desenvolupat l'activitat de recerca en el camp de la investigació en serveis de salut (ISS), específicament en l’avaluació de l'efectivitat i costos de les intervencions i serveis de salut;avaluació de necessitats i ús de serveis sanitaris; i desenvolupament d'instruments per a la ISS.

Les línies de recerca actuals es centren, principalment, en l'avaluació del procés assistencial en pacients oncològics i de l'impacte del procés en la supervivència. Concretament,

  • Avaluació de l’efectivitat dels programes de detecció precoç del càncer: participació, adherència, resultats, efectivitat, efectes adversos, grups vulnerables o de risc i models de simulació de nous programes, proves i estratègies de cribratge.
  • Indicadors de qualitat en assistència oncològica i supervivència
  • Análisis de costos: desenvolupament de metodologies en anàlisis de costos i cost-efectivitat, des del diagnòstic precoç fins tractament intrahospitalari i al llarg de la vida des del diagnòstic (life-time cost).

El nostre grup ha format part del CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP) des de l’any 2008 fins el 2012 i des de l’any 2009 està reconegut com a Grup de Recerca per la Comissió d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Des del gener de 2013 ha passat a formar part de la REDISSEC (Red de investigación en servicios sanitarios en enfermedades crónicas).

A més de l’activitat de recerca, el Servei d’Epidemiologia i Avaluació realitza les seves funcions dins l’entorn hospitalari en àmbits ben diferenciats:

  1. avaluació de l’activitat i costos dels serveis que dóna l’hospital, 
  2. qualitat i seguretat assistencial, amb la coordinació del Programa de Qualitat del Parc de Salut Mar i dels processos d’acreditació de l’hospital, 
  3. prevenció i control del càncer, amb la gestió dels programes comunitaris de detecció precoç del càncer de mama i de còlon i del Registre de Tumors Hospitalari, i 
  4. prevenció i control de la infecció hospitalària.

També realitza docència i formació de metges interns residents (MIR) en el marc de la Unitat Docent de Medicina Preventiva i Salut Pública PSMAR-UPF-ASPB, així com docència a estudiants de Medicina (UAB-UPF) i Ciències Ambientals de la UAB, a diferents Màsters Oficials de Postgrau i participen en el Johns Hopkins Fall Institute Health Policy and Medical Care.

Contacte

Coordinador:
Maria Sala(ELIMINAR)

Tel:
93 248 32 85

Fax:
93 248 32 54

Passeig Marítim, 25-29
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte