IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi FINALITZAT

PERSEUS: Estudi pediàtric sobre l’ús i seguretat de la EGCG en pacients amb síndrome de Down.

En que consisteix l'estudi?

L'estudi clínic pediàtric PERSEUS és un projecte multicèntric que té com a objectiu avaluar la seguretat i l'eficàcia d'un preparat dietètic que conté epigalocatequina gal·lat (EGCG) en la millora del rendiment cognitiu i la funcionalitat en població amb Síndrome de Down i X-Fràgil.

Aquest estudi clínic permetrà corroborar els resultats observats en adults joves amb Síndrome de Down (ESTUDI TESTAD) amb aquest mateix compost, amb l'avantatge que representa iniciar el tractament en edats més primerenques, on s'espera que els resultats puguin ser més estables en el temps i per tant més significatius.

La hipòtesi és la que, tot i que l'origen genètic de les síndromes que és diferent, el mecanisme pel que l'EGCG ofereix els efectes terapèutics seria comú. El tractament cerca la millora de la plasticitat neuronal del cervell, això és el mode com les neurones que s'interconnecten i es redrecen creixentment que són extremadament importants en els processos cognitius com l'aprenentatge i la memòria.

Els participants a l'estudi podran ser tractats amb un suplement nutricional que conté EGCG o bé amb placebo, de forma aleatòria. La durada de l'estudi serà de 10 mesos, on s'inclouen les visites inicials, 6 mesos de tractament i 3 mesos de seguiment per a valorar l'estabilitat de la intervenció.

Tots els estudis

Criteris d'inclusió

  • Nens i nenes de 6 a 12 anys amb síndrome de Down o X-Fràgil.
  • Els pares o tutors legals, han de donar el seu consentiment informat.
  • Els pares o tutors legals han de tenir disponibilitat per acompanyar-los a les visites clíniques.
  • Has de tenir una visió i audició suficients a poder realitzar les avaluacions d'estudi. La pèrdua auditiva lleu serà permesa.
  • Els participants han de ser capaços d'entendre instruccions bàsiques.
Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

  • Twitter
  • Canal YouTube