IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Última Notícia

 • Un estudi demostra que una alimentació rica en omega-3 millora el pronòstic després d’un infart de miocardi

  27/10/2020

  Un equip d'investigadors de l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha demostrat que el consum regular d'aliments rics en àcids grassos omega-3, tant d'origen animal com vegetal, enforteix les membranes del cor i ajuda a millorar el pronòstic en cas que es produeixi un infart de miocardi.

  Per arribar a aquestes conclusions, s'han usat dades de 950 pacients. En aquests, es van determinar els nivells d'omega-3 en sang en el moment de l'ingrés hospitalari per tractar l'infart. Aquesta determinació indica, de manera molt acurada, la ingesta d'aquests greixos les setmanes prèvies a la presa de mostra, és a dir, prèvies a l'infart. Els pacients es van seguir durant tres anys després de donar-los l'alta, i els investigadors van observar que tenir nivells alts en sang d'omega-3 en el moment de l'infart, resultat d'haver-los consumit durant les setmanes prèvies, s'associava a un menor risc de complicacions. Els resultats de l'estudi es publiquen ara a la prestigiosa revista Journal of the American College of Cardiology.

  Llegir més sobre "Un estudi demostra que una alimentació rica en omega-3 millora el pronòstic després d’un infart de miocardi"

 • Transferència i serveis
 • Publicacions científiques
 • Projectes de recerca
 • Beques i Borsa de Treball
 • Unitat de Recerca Clínica
 • Info Recerca

Subscriu-te a les nostres novetats

La Fundació IMIM tractarà les vostres dades amb la finalitat de gestionar la vostra inscripció. Podeu accedir a les vostres dades, sol·licitar-ne la rectificació o supressió, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a l’adreça de la Fundació IMIM, CIF G-60070053, i amb domicili al carrer Doctor Aiguader, 88, 08003 Barcelona. Per obtenir informació addicional sobre el tractament de les vostres dades, consulteu la pàgina web a l'apartat "Protecció de Dades" o bé podeu enviar un correu electrònic a protecciodedades(ELIMINAR)@imim.es

Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

 • Twitter
 • Canal YouTube