Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

16/05/2022

Emocions i cognició al cervell

Biblioteca El Clot-Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38) a les 18:30h

Les emocions són al cervell? Les podem visualitzar? Les emocions i la cognició depenen del bon funcionament i coordinació entre diverses estructures cerebrals. Actualment les podem visualitzar i estudiar en pacients i models animals mitjançant la neuroimatge i la neurofisiologia i així conèixer millor les xarxes neurals implicades en les emocions, l'aprenentatge i memòria i els seus trastorns.

El proper dilluns 16 de maig els Drs Joan Deus. Investigador de la Unitat d'investigació en Ressonància Magnètica de l'Hospital del Mar i Arnau Busquets. Investigador del Grup de recerca en mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ens mostraran les estructures cerebrals implicades en les emocions, l’aprenentatge o la memòria.

Durant els mesos d'abril, maig i juny del 2022 portarem a terme el cicle "El nostre cervell, aquest gran desconegut" sota l'auspici de la xarxa de biblioteques de Barcelona. Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de la Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona.

El cicle té una durada de 8 setmanes. Cada dilluns a les 18:30h hi haurà xerrades de caràcter gratuït i obertes a tothom, que tractaran temes relacionats amb el cervell, un òrgan complex i fascinant del que encara ens queda molt per descobrir.

En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en aquest àmbit gràcies a la participació com a ponents dels millors experts de l'Hospital del Mar i de l'IMIM. Coneixerem des de com funciona el cervell o com es comporta davant la malaltia fins com es veuen les emocions al cervell o quines són les darreres tècniques quirúrgiques cerebrals.

A continuació podeu consultar cadascuna de les xerrades o la totalitat del programa a través d'aquest enllaç.

Cal inscripció prèvia. Cliqueu aquí.

Us hi esperem!

More events

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Legal Notice and Privacy Policy | Cookie Policy | Site Index | Accessibility | Find Us | Contact