Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

L'Hospital del Mar Research Institut commemora 75 anys d'incansable labor investigadora amb el propòsit de millorar la salut de les persones a través de la ciència biomèdica d'excel·lència. El que va començar l'any 1948 com un pavelló d'investigacions mèdiques sobre malalties tropicals a l'Hospital del Mar, inaugurat pel Premi Nobel de Medicina Sir Alexander Fleming, ha esdevingut en el segle XXI un centre de referència internacional de la recerca biomèdica, amb projectes capdavanters en les ciències de la salut i de la vida.

Aquesta celebració és un punt i seguit en la trajectòria de la recerca de l'Hospital del Mar. Un moment de transformació, creixement i projecció internacional, reforçant la relació amb l'Hospital del Mar i transformant la nostra identitat de marca, passant de ser l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques a ser l'Hospital del Mar Research Institute. Però mantenint el nostre compromís inqüestionable amb la promoció de la salut i el benestar.

Hospital del Mar

Per celebrar-ho, s'ha organitzat una programació d'activitats entorn de tres grans eixos: institucional, científic i sociocultural.

En l'àmbit sociocultural, destaquem una exposició històrica fotogràfica comissariada per l'historiador Daniel Venteo, que té per objectiu apropar a la ciutadania, amb imatges i documents inèdits, la trajectòria històrica de la institució i les fites científiques més importants aconseguides pels investigadors al llarg d'aquests 75 anys d'història. El visitant es podrà familiaritzar amb aquelles malalties a les quals la comunitat científica ha dedicat la seva recerca. Des de les malalties contagioses més habituals a partir de la dècada dels cinquanta fins a la recerca més innovadora i actual.

L'exposició s'inaugurarà el dia 9 de juny al Passeig Marítim de Barcelona (entre l'Hospital del Mar i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona) i es podrà visitar al llarg de tot l'estiu. Així mateix, aquells que no hi puguin assistir o vulguin ampliar la informació, podran fer-ho des d'aquesta pàgina web que té la voluntat de donar a conèixer una part molt significativa de la història de la ciència al nostre país.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte