Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Un Mar de Ciència - Cafès científics<< Tornar

Menjar pensant en el cervell

18/01/2017

Menjar pensant en el cervell

Hora: 16 hores

Lloc: Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat

Presenta: Francina Barbosa. Metge del CAP Barceloneta i referent de Salut Comunitària.  

Modera: Francesc Ramos. Infermer del CAP Barceloneta i referent d’alimentació.

Ponents: Ana Rodríguez Campello. Neuròloga de l’Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca Neurovascular de l’IMIM. Emili Ros. Endocrinòleg de l’Hospital Clínic i investigador principal del grup de recerca “Nutrición y Aterosclerosis” del CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición, Instituto de Salud Carlos III.

Hi ha evidència científica que la nostra dieta té un impacte en la nostra salut cardiovascular. Ara, però, comencem a veure que el que mengem també té impacte en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, etc. Fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.

Per què? Que se'n sap fins ara? Quins estudis s’estan fent? Quina dieta és la més adequada per protegir el nostre cor i el nostre cervell?

Informació complementària:

  • Dieta i ictus (català)
  • Dieta e ictus (castellà)
  • Polyphenol-Rich Foods in the Mediterranean Diet are Associated with Better Cognitive Function in Elderly Subjects at High Cardiovascular Risk
  • Mediterranean Diet and Age-Related Cognitive Decline. A Randomized Clinical
  • Trial Mediterranean Diet and Cognitive Outcomes Epidemiological Evidence Suggestive, Randomized Trials Needed

Altres recursos:

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte