IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Biologia Computacional del Processament del RNA Roderic Guigó

Les tecnologies genòmiques estan generant una quantitat extraordinària d'informació, sense precedents en la història de la biologia. Per tant, recentment ha sorgit una nova disciplina científica, la bioinformàtica, que es troba en la intersecció entre la biologia i la informàtica. La bioinformàtica planteja les necessitats específiques de l'adquisició, emmagatzematge, anàlisi i integració de dades que es generen en investigar en genòmica.

El grup de recerca en genòmica computacional és un grup del CRG (Centre de Regulació Genòmica) adscrit a l'IMIM. Dins del CRG, la bioinformàtica té un paper central per als altres programes de recerca del CRG.

Entre les actuals línies d'investigació, destaquem:

  1. La predicció gènica i el modelatge de splicing (empalmament), en relació a la investigació sobre la regulació de splicings alternatius i la regulació de la síntesi de proteïnes dins el programa "Regulació gènica" i, en general, dins del programa "Gens i malaltia ".
  2. Identificació i caracterització de les regions genòmiques implicades en la regulació gènica, en relació amb la investigació sobre la cromatina i l'expressió gènica, i sobre les interaccions proteiques de l'ARN dins el programa "Regulació gènica". 
  3. Evolució molecular, que inclou l'evolució de l'estructura exònica dels gens i l'evolució de l'splicing.

El programa "Bioinformàtica" també inclou un grup de recerca en micromatrius, que aviat serà complementat amb un nou grup dedicat especialment a la Informàtica de micromatrius.
El programa "Bioinformàtica" està molt relacionat amb el Grup de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM-UPF. Dins del GRIB, s'està desenvolupant un gran nombre de línies d'investigació complementàries sobre modelatge molecular, predicció d'estructures proteiques i sistemes complexos. Creiem que la coexistència a l'IMIM-UPF-CRG d'aquests grups diversos en biologia computacional (únic a Espanya) facilitarà una comprensió més global de la cèl · lula viva, des del reconeixement de senyals específiques en la seqüència d'ADN fins l'aclariment de la complexa xarxa d'interaccions proteiques.

Contacte

Coordinador:
Roderic Guigó(ELIMINAR)

Tel:
93 316 02 37

Fax:
93 316 04 10

Dr. Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte