IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Processos inflamatoris i cardiovasculars

Presentació

El programa de Recerca sobre Processos Inflamatoris i Cardiovasculars combina l’esforç, el coneixement i l’ experiència dels 40 investigadors i més de 100 auxiliars de laboratori i assistents dels 15 grups de recerca destinats a l’expansió del coneixement sobre els mecanismes fisiopatològics, inflamatoris i genètics de trastorns cardiovasculars, respiratoris i ossis, així com altres trastorns aguts i crònics, al seu diagnòstic i el seu tractament.

La principal prioritat dels membres del programa, que són totalment multidisciplinars en l’origen d’aquesta empresa conjunta, consisteix en plantejar qüestions científiques biomèdiques bàsiques que procedeixin de casos clínics. Aquest enfocament hauria de comportar una investigació translacional que podria aplicar-se a l’atenció mèdica i que, a la vegada, hauria de garantir uns beneficis en el desenvolupament i l’especializació. Diversos grups ja han establert altres col·laboracions conjuntes amb altres grups de recerca del IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) en altres programes de recerca. Tots els grups que participen podran aprofitar les seves relacions amb les industries farmacològiques i tecnològiques per a contribuir al desenvolupament biomèdic de la nostra societat.

 El programa en processos inflamatoris i cardiovasculars està format per catorze grups de recerca:

La majoria dels investigadors del programa també s’encarreguen de formar estudiants, joves investigadors i metges. En el nostre programa es fomentarà entre els metges més joves l’obtenció de doctorats en medicina i investigació, així com les convocatoris internacionals per a intercanvis de formació i investigació.

 • Contacte

  Director:
  Miguel López-Botet

  Tel:
  93 316 03 86

  Fax:
  93 316 04 10

  Doctor Aiguader, 88
  08003 Barcelona

 • Intranet RICAD

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte