Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/05/2020 - Informació general

Beca de la Sociedad Española de Trasplante a un estudi del Servei de Nefrologia

Es tracta d’un projecte de recerca sobre la relació entre la fragilitat i el trasplantament renal amb una dotació de 30.000€

La Sociedad Española de Trasplante ha otorgat l'Ayuda SET 2020 para la intensificación de la actividad investigadora a la Dra. María José Pérez Sáez, adjunta del Servei de Nefrologia i investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). És l'única beca d'aquest tipus que l'entitat atorgarà aquest any. Amb una dotació de 30.000 €, l'ajuda permetrà a la Dra. Pérez Sáez treballar en un dels projectes de recerca actualment en marxa en el servei i a l'IMIM, en el qual s'estudia la fragilitat en llista d'espera de trasplantament renal.

Dra. María José Pérez Sáez

L'estudi de la fragilitat a candidats a trasplantament renal va posar-se en marxa al Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar el 2016, comptant actualment amb dades de més de 500 pacients. Després d'una primera part observacional, a la qual s'analitzaran aquestes dades recollides de forma prospectiva, s'ha dissenyat el desenvolupament d'altres dues: la caracterització bioquímica del fenotipus de pacient fràgil, per a la qual cosa es va posar en marxa un biobanc de mostres, i una última fase d'intervenció, amb un assaig clínic de prehabilitació en aquests pacients mentre es troben en llista d'espera per al trasplantament.

"La fragilitat és una condició freqüent en els candidats a trasplantament renal i s'associa a pitjors resultats postrasplantament", explica la Dra. Pérez Sáez. Aquest treball, liderat pel Dr. Julio Pascual, cap del Servei de Nefrologia, i la Dra. Ester Marco, adjunta del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, actualment compta també amb un Projecte per a la millora de la qualitat assistencial (Projecte Estrella) de l'Hospital del Mar i una beca FIS de l'Instituto de Salud Carlos III.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte