IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies / Informació general

 • 17/05/2021 - Informació general

  El Dr. Joan Albanell, un dels deu oncòlegs més destacats de Catalunya, segons el llistat de l’Instituto de Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada

  El cap del Servei d'Oncologia Mèdica i director del Programa de recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, se situa com un dels especialistes més destacats entre els oncòlegs catalans. L'Instituto de Coordenadas de Gobernanza y Economía acaba de publicar el seu rànquing TOP 100 dels millors metges i metgesses que exerceixen a hospitals catalans, tant públics com privats. A l'apartat d'oncologia, entre els deu especialistes més destacats, hi figura el Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar.

  Més informació "El Dr. Joan Albanell, un dels deu oncòlegs més destacats de Catalunya, segons el llistat de l’Instituto de Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada"

 • 29/04/2021 - Informació general

  El futur de la immunoteràpia al congrés Optimizing Immunotherapy

  La trobada de referència en el camp del tractament del càncer amb immunoteràpia es va celebrar de nou el passat 9 d'abril, en format híbrid. Aquest any, les ponències s'han centrat en la recerca i el desenvolupament d'aquest tractament per a diversos tipus de tumors, així com en el diagnòstic molecular. Entendre quins factors fan que la immunoteràpia funcioni en uns pacients amb càncer i no en altres, l'estructura i la genètica dels tumors per a escollir el tractament més adient, centra en aquests moments la recerca en aquest camp, com es va poder veure el passat 9 d'abril a una nova edició del congrés Optimizing Immunotherapy, New Approaches, Biomarkers, Sequences and Combinations, celebrat en format híbrid i organitzat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM i l'Hospital del Mar. La trobada va reunir a una vintena dels principals experts del món en la recerca i l'aplicació clínica dels tractaments amb immunoteràpia, per analitzar els darrers avenços i quin serà el seu futur. Ha tingut l'aval de la SEOM, la SOGUC i el CIBERONC.

  Més informació "El futur de la immunoteràpia al congrés Optimizing Immunotherapy"

 • 22/04/2021 - Informació general

  Anna Bigas, una de les Top 100 Mujeres Líderes en España

  La Dra Anna Bigas, coordinadora del Grup de recerca en cèl·lules mare i càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i directora científica del CIBER d'Oncologia ha estat escollida una de les Top 100 Mujeres Líderes en España. Aquest és un rànquing creat per Mujeres&Cia l'any 2011, una revista online de referència entre dones professionals que té per objectiu visibilitzar el talent femení i construir una societat basada en la igualtat. El dia 21 d'abril a la tarda es va realitzar la Gala Top 100 , aquest any en format híbrid, que va comptar amb  l'assistència de Nadia Calviño, Vicepresidenta Segona del Govern, la soprano Pilar Navarro i la presentadora de TV Sonsoles Onega. A l'acte es va donar a conèixer a les escollides, entre elles la Dra. Anna Bigas en la categoria d'Acadèmiques, investigadores i pensadores. De les 100 escollides, 50 les escull un jurat, 40 Mujeres&Cia i 10 el públic a través de votacions.

  Més informació "Anna Bigas, una de les Top 100 Mujeres Líderes en España"

 • 13/04/2021 - Informació general

  La Dra. Clara Montagut s’incorpora al cos docent de l’European Society of Medical Oncology (ESMO)

  La cap de secció d'Oncologia Digestiva del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar i investigadora del Grup de recerca en teràpia molecular del càncer de l'IMIM, assumeix aquest nou rol a l'ESMO Faculty fins a l'any 2025. A partir d'ara, formarà part del grup d'experts que col·laborarà amb l'entitat per a desenvolupar les seves responsabilitats educatives La Dra. Clara Montagut és ja membre de l'ESMO Faculty, el cos docent de l'European Society of Medical Oncology, en concret del grup de tumors gastrointestinals, de còlon i de recte. La responsable d'Oncologia Digestiva de l'Hospital del Mar i del laboratori del Grup de recerca clínica i translacional en noves teràpies i biomarcadors en càncer de còlon i recte de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), formarà part del grup d'experts de l'entitat que l'assessoraran i col·laboraran amb ella per poder complir amb les seves responsabilitats educatives.

  Més informació "La Dra. Clara Montagut s’incorpora al cos docent de l’European Society of Medical Oncology (ESMO)"

 • 09/02/2021 - Informació general

  Anna Bigas, nova Vicedirectora de Recerca Preclínica de l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras

  La Dra. Bigas s'ha incorporat com a Vicedirectora de Recerca Preclínica de l'Institut Josep Carreras, tot i mantenint la seva vinculació a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), on lidera el grup de Cèl·lules Mare i Càncer. La nova responsabilitat que la Dra. Bigas assumeix servirà per potenciar la coordinació entre tots els grups de l'institut que fan recerca básica i translacional, buscant sinergies entre els mateixos i optimitzant la seva investigació, a més de per potenciar la ja existent col·laboració entre els professionals del nostre institut i els de l'IMIM. En els últims deu anys, com a cap del grup de Cèl·lules Mare i Càncer, ha estudiat els processos moleculars i fisiològics de les cèl·lules mare en diferents teixits, per tal de traçar similituds amb l'aparició i progressió de processos cancerosos. En particular, la seva recerca es centra en l'estudi de les cèl·lules mare hematopoètiques, encarregades de la formació de les cèl·lules de la sang, per tal de comprendre el procés de la leucèmia i desenvolupar estratègies per a lluitar-hi.

  Més informació "Anna Bigas, nova Vicedirectora de Recerca Preclínica de l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras"

 • 20/01/2021 - Informació general

  El paper dels interferons en els mecanismes de resistència a la immunoteràpia de les cèl·lules tumorals

  La revista Journal of Clinical Investigation ha publicat una revisió signada per Michelle von Locquenghien, Catalina Rozalén i Toni Celià-Terrassa, tots ells membres del Cancer Stem Cells & Metastasis Dynamics Lab de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), en el qual s'analitza el coneixement disponible sobre el paper dels interferons, unes citocines (proteïnes) implicades en la regulació de la funció de les cèl·lules del sistema immunitari, en els mecanismes que permeten a les cèl·lules tumorals desenvolupar resistència als tractaments. Els autors expliquen com la relació entre les cèl·lules tumorals i el sistema immunitari evoluciona durant la progressió del càncer, fent que aquestes cèl·lules adquireixin sistemes per escapar dels seus atacs. Apunten que els principals mecanismes per aconseguir-ho estan relacionats amb la senyalització de l'interferó. En aquest sentit, destaquen les noves evidències que donen suport a la immunoedició mediada per immunoteràpia i com els interferons poden influir en una resposta o resistència al tractament. Tot plegat fa que els autors avalin el seu potencial com a estratègia terapèutica en càncer.

  Més informació "El paper dels interferons en els mecanismes de resistència a la immunoteràpia de les cèl·lules tumorals"

 • 30/11/2020 - Informació general

  La Dra. María Martínez, nova presidenta del Grupo Español de Investigación en Neurooncología

  La Dra. María Martínez, cap de secció de Neurooncologia del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar i investigadora del Grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, presidirà el Grupo Español de Investigación en Neurooncología (GEINO), els pròxims dos anys. El nomenament es va confirmar el passat 27 de novembre a l'assemblea de l'entitat, celebrada de forma virtual. La Dra. Martínez ha explicat que el seu objectiu al capdavant de GEINO és "mantenir i potenciar la realització d'assajos clínics en Neurooncologia, tant en tumors primaris del sistema nerviós central, com en metàstasis cerebrals i seguir la línia de l'anterior presidència de col·laboració amb els investigadors més translacionals i bàsics, així com establir nexes d'unió i col·laboració amb altres grups cooperatius".

  Més informació "La Dra. María Martínez, nova presidenta del Grupo Español de Investigación en Neurooncología"

 • 27/11/2020 - Informació general

  Una investigació amb participació de l’Hospital del Mar i l'IMIM liderada per INCLIVA mostra la relació de la subexpressió del miR-33b amb un mal pronòstic en pacients amb càncer de mama HER2+

  Una recerca amb participació de metges i investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, liderada per l'Instituto de Investigación Sanitaria INCLIVA, de l'Hospital Clínico de Valencia, dirigit per la Dra. Pilar Eroles, Co-coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama, mostra, per primera vegada, que la subexpressió de miR-33b està relacionada amb un mal pronòstic en pacients HER2+, un dels càncers de mama més agressius i associat a baixa supervivència.

  Més informació "Una investigació amb participació de l’Hospital del Mar i l'IMIM liderada per INCLIVA mostra la relació de la subexpressió del miR-33b amb un mal pronòstic en pacients amb càncer de mama HER2+"

 • 27/03/2020 - Informació general

  Anna Bigas, nova directora científica de l'CIBER de Càncer

  Anna Bigas, investigadora del CIBER de Càncer (CIBERONC) a l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha estat nomenada nova directora científica del CIBERONC a la Comissió Permanent del CIBER celebrada el passat 26 de març. Anna Bigas pren el relleu de Joaquín Arribas, que ha exercit aquest càrrec des de la creació del CIBERONC el 2016. La nova directora científica, que ja participava en la coordinació de dos dels programes de CIBERONC, Mecanismes de progressió tumoral i Formació i Mobilitat, és la segona dona al front de la direcció científica d'una de les àrees temàtiques del CIBER després del nomenament de Marina Pollán en el CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. La Dra. Bigas va destacar "el gran potencial científic dels grups que integren CIBERONC per a l'abordatge de grans reptes en oncologia de forma col·laborativa com ja ha demostrat en diferents ocasions. En un moment crític com l'actual, necessitarem encara més unir tots els esforços humans i econòmics possibles per avançar en la lluita contra el càncer. En aquest sentit, CIBERONC pot proporcionar un suport únic i valuós perquè aquest avenç sigui una realitat ".

  Més informació "Anna Bigas, nova directora científica de l'CIBER de Càncer"

 • 12/12/2018 - Informació general

  La Barceloneta amb La Marató

  Una exposició sobre l'origen i prevenció del càncer, tipus de tractaments, la importància de la recerca i el treball de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) serà un dels punts estrella de l'acte La Barceloneta amb La Marató, organitzat per l'escola Alexandre Galí i el CAP Barceloneta. La mostra, organitzada en tres tòtems amb tota la informació, se situarà a la carpa que les dues entitats disposaran al Passeig Marítim aquest diumenge, coincidint amb l'emissió del programa solidari. Durant tot el matí s'organitzaran diferents activitats destinades a conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recerca en càncer i recaptar diners per finançar els projectes dels investigadors catalans. Música en directe, tallers de maquillatge o taitxí i una xocolatada amb un únic objectiu, que el barri es bolqui de nou amb La Marató de TV3.

  Més informació "La Barceloneta amb La Marató"

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte