IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Membres

Investigador Principal 

Toni Celià-Terrassa, Ph.D.

Cap de grup júnior del Laboratori de propietats de les cèl·lules mare canceroses i metàstasi en el grup de Teràpia Molecular del Càncer del Programa de Càncer de l'IMIM. Va obtenir la beca Miguel Servet i es va incorporar al Programa de Càncer de l'IMIM al gener de 2018. Els seus estudis de doctorat ja van descobrir conceptes nous sobre les conseqüències de la transició epiteli-mesènquima (EMT) i la seva reversió durant la colonització metastàtica de teixits distants.

El 2012 es va traslladar a Princeton (NJ, EUA), on va ser becari postdoctoral al Laboratori del Dr. Yibin Kang; Universitat de Princeton (2012-2017). Allà es va especialitzar en la investigació de la metàstasi del càncer de mama. Dilucidar els intricats mecanismes moleculars de les cèl·lules mare mamàries normals i malignes per protegir-se dels senyals del sistema immunitari en el càncer de mama ER-negatiu. A més, ha estudiat també la dinàmica espai-de l'EMT i la MET que genera programes genètics metastàtics clars. En resum, ha fet contribucions notables al camp de les cèl·lules mare mamàries, les cèl·lules mare canceroses i la investigació de la colonització metastàsica.

Contacte: acelia(ELIMINAR)@imim.es

Membres de l’equip 

Irene Sangrador, PhD

Irene Sangrador

Postdoctoral research associate, since October 2018. She obtained her PhD in biomedicine by the University of Barcelona in 2018 in pancreatic oncology and tumor microenvironment. Her studies led to understand how EMT transcription factors, in particular Zeb1, activate stromal fibroblast that promote pancreatic cancer progression. She is currently working in in the immunomodulation of cancer stem cells (CSC) in breast cancer metastasis.

Contact: isangrador(ELIMINAR)@imim.es

Anna Hernández, Ph.D.

Investigadora tècnica des de gener de 2018. Es va graduar en Biologia (2007) i M.S. en Biotecnologia molecular (2008) a la Universitat de Barcelona. Va fer el seu doctorat en biomedicina (2017) en el grup de Teràpia Molecular del Càncer de l'Institut d'Investigació Mèdica de l'Hospital del Mar (IMIM).

Contacte: ahernandez(ELIMINAR)@imim.es

Ivan Pérez,Ph.D.candidate

Ivan Pérez, candidat a doctor Alumne de doctorat des de juny de 2018. Es va graduar en Biologia (2015) a la Universitat de les Illes Balears (UIB). També posseeix un títol de M.S. en Investigació i avenços en immunologia molecular i cel·lular (2016) per la Universitat de Granada. Investiga la relació de les cèl·lules mare canceroses (CSC), la formació d'aquestes durant la transició epiteli-mesènquima (EMT), així com els gens relacionats amb la progressió tumoral en el càncer de mama.

Contacte

Lab Leader:
Toni Celià-Terrassa(ELIMINAR)

Tel:
93 3160434

Dr. Aiguader, 88, 2ª Planta
08003 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte