Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

14/10/2020 - Nota de premsa

El Dr. Scott Boyer s’incorpora a Chemotargets com a nou CEO

Chemotargets és l'spin-off de l'IMIM fundada l'any 2006 pel Dr. Jordi Mestres

Dr. Scott Boyer. Font: Genesis Biomed

Chemotargets, companyia líder en solucions d'anàlisis predictives per al sector farmacèutic i biotech, ha nomenat al Dr. Scott Boyer com a nou CEO amb l'objectiu de consolidar la transició des del negoci de software farmacèutic fins a esdevenir un actor clau en el sector biotech. El Dr. Boyer s'uneix a Chemotargets procedent de la farmacèutica Klaria, on ha estat CEO/CSO des de 2015 i en la qual continuarà com a membre del Comitè Directiu i com a assessor científic. Abans d'unir-se a Klaria, va ser el director científic de la multinacional farmacèutica AstraZeneca a Suècia, on també tenia responsabilitats globals en toxicologia molecular, a més de formar part de l'equip directiu de la companyia. Anteriorment, va treballar com a investigador sènior a Pfizer Central Research, als Estats Units.

Boyer té un Doctorat en Toxicologia Molecular per la Universitat de Colorado (Boulder, EUA) i un Post-Doc del NHI Fogarty International Center a l'Institut Karolinska (Suècia). El científic s'incorpora en substitució del Dr. Jordi Mestres, que passa a ser el nou Chief Scientific Officer de la companyia, tot mantenint la posició de President del Consell d'Administració.

"Conec a Jordi Mestres des de fa temps i sempre he admirat Chemotargets per ser una companyia que ha fet molt bé les coses. Combina el seu focus en la qualitat de les dades amb les aplicacions adequades d'intel.ligència artificial/machine learning, fet que l'han situat com la plataforma líder del món en la seva especialitat. En aquesta nova etapa com a empresa biotech se'ns obre un univers de possibilitats per desenvolupar nous fàrmacs", assegura el nou CEO de Chemotargets. Boyer, que aporta una extensa experiència en el camp de la computació aplicada a la descoberta i desenvolupament de fàrmacs, afirma estar il.lusionat per "la capacitat de Chemotargets d'aplicar tècniques de machine learning i anàlisis fàrmaco-dinàmiques en tots els aspectes del desenvolupament de nous fàrmacs, especialment en seguretat. No hi ha gaires companyies -si és que n'hi ha alguna- que puguin fer-ho. Nosaltres tenim a la nostra disposició intel.ligència artificial, bases de dades i sabem quines eines tecnològiques hem d'aplicar als diferents tipus de problemes."

Per a Mestres, "Scott Boyer és un dels professionals amb més autoritat en el seu camp i és un privilegi comptar amb ell com a nou CEO. La seva designació és una conseqüència lògica de la transició de Chemotargets d'empresa de software a companyia biotech amb el seu propi pipeline de descobriment de fàrmacs". El Dr. Mestres ha estat el CEO de la companyia des que es va fundar com a spin-off de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) el 2006.

Els objectius del Dr. Boyer a curt termini són tancar la Sèrie A de finançament iniciada el juliol per expandir l'activitat, a més d'establir aliances estratègiques amb partners del sector biotech i farmacèutic per consolidar la companyia com un actor clau en el mercat biotech impulsat per intel.ligència artificial.

Chemotargets ha desenvolupat un conjunt d'eines basades en intel.ligència artificial per identificar, optimitzar i assegurar el perfil de seguretat òptim per a nous candidats a fàrmacs. L'aplicació d'aquestes eines possibilita una ràpida identificació de propietats moleculars que poden abordar importants necessitats mèdiques no cobertes. Un dels exemples més rellevants de la innovació de Chemotargets és el software de perfils de seguretat CLARITY?. La FDA va adquirir una llicència d'aquest producte aquest any. També l'han adquirit grans companyies farmacèutiques i petites empreses biotech.

Genesis Biomed, consultora de referència del sector salut i biotec, i CREA Inversión, empresa especialitzada en M&A de transaccions corporatives i finançament, assessoren Chemotargets en la transformació de la companyia.

Sobre Chemotargets

Chemotargets es va fundar el 2006 com a spin-off del Grup de Recerca en Farmacologia de Sistemes del Dr. Jordi Mestres en el marc de l'IMIM Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, un centre acadèmic d'excel.lència líder amb seu a Barcelona. Des de les seves oficines al Parc Científic de Barcelona, la companyia ofereix metodologies de computació d'última generació amb capacitat predictiva de primer nivell al mercat. L'estratègia d'innovació de Chemotargets està impulsada per la contínua recerca i desenvolupament de nous mètodes. Des de maig de 2017, Prous Institute for Biomedical Research  ha realitzat una inversió estratègica a Chemotargets SL, fet que ha permès accelerar el desenvolupament i adquirir noves capacitats per a CLARITY?, amb l'objectiu de donar suport a la visió de la companyia i satisfer les necessitats dels seus clients. Més de 20 farmacèutiques líders mundials, institucions acadèmiques i organitzacions sense ànim de lucre -entre les quals la FDA- utilitzen  CLARITY® actualment.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte