Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/04/2013 - Informació general

Dues joves investigadores de l'IMIM, premiades per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) en el marc dels Premis Sant Jordi 2013

Eulalia Puigdecanet, del Servei d'Anàlisi de Microarrays de l'IMIM ha estat premiada per la secció de ciències biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans amb el Premi IEC de Bioquímica i Ciències Fisiològiques AUGUST PI I SUNYER, pel treball "Anàlisi de l'expressió gènica en la trombocitèmia essencial. Relació amb la policitèmia vera". Alba Millanes, becària del grup de recerca en transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral de l'IMIM, ha rebut el premi per a estudiants de la Societat Catalana de Biologia pel treball "Snail1 i la regulacio de l'heterocromatina".

Els premis, que aquest any arriben a la vuitanta-dosena edició es lluiraran el proper dilluns 22 d'abril a la sala Prat de la Riba de l'IEC. Obrirà l'acte Salvador Giner, president de l'IEC, i Giuseppe Grilli, Premi Internacional Catalònia 2013 de l'IEC, parlarà en nom dels premiats. En l'acte també intervindrà Germà Gordó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Mitja hora abans, a dos quarts de sis, es farà una fotografia amb tots els premiats al pati de la Casa de Convalescència, seu de l'IEC.

En total, es lliuraran vint-i-vuit premis i dinou borses d'estudi, que sumen un import de prop de cent cinquanta mil euros. Els premis els atorguen l'Institut, les cinc seccions, les societats filials i les fundacions de l'IEC, i en alguns casos l'IEC conjuntament amb altres institucions.

D'entre els premiats, destaca, per una banda, Santi Torras Tilló, doctor en història de l'art per la Universitat Autònoma de Barcelona, Premi Prat de la Riba 2013, per l'obra "Pintura catalana del Barroc. L'auge col·leccionista i l'ofici de pintor al segle XVII". Per una altra banda, destaca també Jordi Catalan Aguilà, doctor en biologia i professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), que ha estat reconegut amb el Premi de Medi Ambient 2013 per les seves contribucions a l'estudi ecològic i paleoecològic dels llacs de muntanya i de les respostes d'aquests sistemes als impactes antropològics, així com per les seves aportacions sobre qüestions teòriques d'interès general en ecologia. Finalment, destaca Giuseppe Grilli, Premi Internacional Catalònia 2013. Grilli, catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Roma, ha estat reconegut per la seva notable aportació als estudis sobre literatura i llengua catalanes de les diverses èpoques i per la difusió de la cultura catalana a Itàlia.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte