IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies

03/02/2011 - Nota de premsa

L’IMIM participa en un projecte per investigar l’activació de cèl·lules NK

Amb el nom de CLINK (Nous protocols d’immunoteràpia: Producció de cèl·lules NK activades per a la seva utilització clínica) neix aquest projecte de cooperació internacional

Amb el nom de CLINK (Nous protocols d’immunoteràpia: Producció de cèl·lules NK activades per a la seva utilització clínica) neix aquest projecte de cooperació internacional que compta amb un finançament d’un milió d’euros del Programa per al Desenvolupament del Sud-oest d’Europa (SUDOE) de la Comunitat Europea.

L’objectiu del projecte CLINK és desenvolupar diversos protocols per a l’activació i expansió “in vitro” d’un tipus de cèl·lules del sistema immunitari que tenen una important acció contra determinades infeccions i tumors, anomenades cèl·lules citotòxiques naturals (cèl·lules NK). El consorci intentarà trobar un sistema idoni d’activació d’aquestes cèl·lules que permeti obtenir-ne el major nombre, a partir d’un sol donant i que, al mateix temps, adquireixin una major capacitat de matar als tumors.

Una vegada s’hagin establert les condicions adients es buscarà emprar les cèl·lules en el tractament de tumors hematològics. Actualment, alguns hospitals francesos com els de Montpellier i Nimes comencen a aplicar aquestes cèl·lules en estudis pilots per la immunoteràpia del càncer.

El consorci que inclou sis grups està coordinat pel Dr. Alberto Anel de la Universitat de Saragossa, i compta amb la participació del Dr. Miguel López Botet, coordinador del grup de recerca en Immunitat i infecció de l’IMIM i catedràtic d’Immunologia a la UPF (DCEXS), i el Dr. Carlos Vilches de l’Hospital Puerta de Hierro (U. Autónoma de Madrid), ambdós experts en la biologia d’aquestes cèl·lules. Treballaran conjuntament amb investigadors i hematòlegs dels Hospitals Universitaris de Montpellier i Nimes que s’encarreguen de la la part més clínica, i amb la Universitat de Toulouse on es realitza la síntesi dels compostos orgànics per activar les cèl·lules NK.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte