Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/02/2022 - Informació general

Premi M. Chiara Giorgetti per a un projecte de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Aquesta tarda s'ha portat a terme l'acte de lliurament del III Premio M. Chiara Giorgetti a la recerca en càncer de mama metastàtic, que aquest any reconeix un projecte de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar), liderat pels doctors Toni Celià-Terrassa i Joan Albanell El guardó l'impulsa l'associació de pacients Cáncer de Mama Metastásico i té una dotació de 100.000 euros, 25.000 dels quals aportats per l'associació AMAMA.

Premi_Chiara_Giorgetti

A l'acte, Pilar Fernández Pascual, presidenta de l'entitat, ha volgut destacar el fet que "és molt important per a nosaltres saber que no estem soles en aquest trajecte de la malaltia, que hi ha gent que està treballant cada dia per nosaltres". Per això ha volgut donar les gràcies "perquè ens esteu injectant aquesta esperança i aquesta possibilitat que algun dia pugui ocórrer un autèntic miracle que acabi amb aquesta malaltia". El projecte seleccionat analitzarà factors vinculats amb l'aparició de la resistència al tractament del càncer de mama en pacients amb metàstasi.

Premi_Chiara_Giorgetti

Durant l'acte, el Dr. Celià Terrassa, coordinador del Grup de recerca en Cèl·lules Mare Canceroses i Dinàmiques de Metàstasi de l'IMIM-Hospital del Mar, ha explicat que el projecte, A hybrid functional/clinical gene signature of immunotherapy resistance in metastatic breast càncer, buscarà validar l'activitat d'un grup específic de disset gens amb la resposta a la immunoteràpia en pacients amb càncer de mama metastàtic. "A més, estudiarem si algun d'aquests gens és responsable directe de la resistència al tractament amb immunoteràpia, per tal de trobar una diana terapèutica que permeti evitar l'aparició d'aquestes resistències", ha apuntat. En aquest sentit, el Dr. Joan Albanell, director del Programa de recerca en càncer de l'IMIM-Hospital del Mar, ha volgut agrair l'aposta de l'associació assegurant que "agraïm molt especialment que l'associació doni aquest suport tan important a la recerca per millorar el pronòstic de les pacients amb càncer de mama metastàtic. Amb aquest projecte volem entendre quins gens fan que unes pacients es beneficiïn i d'altres no de la immunoteràpia, per tal de continuar avançant en aquesta malaltia tan freqüent, que és encara la primera causa de mort per càncer en dones al nostre país".

Premi_Chiara_Giorgetti

Premi_Chiara_Giorgetti

Analitzar la resistència al tractament amb inhibidors de punts de control immunitari

Aquest tipus d'abordatge impedeix l'acció de determinades proteïnes d'algunes cèl·lules del sistema immunitari i de cèl·lules canceroses, que modulen la resposta immunitària i poden evitar que les cèl·lules T actuïn davant un tumor. La seva utilització ha revolucionat el tractament del càncer, però encara no es pot utilitzar en casos de càncer de mama metastàtic. En el projecte de l'IMIM-Hospital del Mar s'analitzarà i validarà si l'activitat d'un grup de disset gens identificats com a factors de pronòstic de resposta en aquest tipus de pacients, té relació amb la generació de resistències al tractament amb inhibidors de punts de control immunitari. D'aquesta manera, els investigadors confien que podran disposar d'una eina pronòstica de l'aparició de resistències, així com dianes terapèutiques per evitar la seva aparició.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte