IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Col·labora amb la recerca de la COVID-19 DONA ARA

Últimes notícies

 • Revelen el mecanisme que desencadena la resposta de les neurones del cervell

  29/07/2021

  Investigadors del Grup de Recerca en Descobriment de fàrmacs basats en receptors acoblats a proteïnes G de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), han pogut comprovar, amb un grau de precisió mai assolit, com es produeix el procés que desencadena la resposta de les neurones del cervell. Un mecanisme vital per a entendre com es produeixen els estat d'ànim o, fins i tot, processos com les addiccions, i en el qual tenen un paper vital els neurotransmissors, molècules que ajuden a transmetre la informació entre les neurones a través de receptors especialitzats, els receptors acoblats a proteïna G (GPCRs).

  "La neurotransmissió és un dels processos fisiològics més crucials, ja que la seva desregulació pot resultar en diversos trastorns neuropsiquiàtrics", explica la Dra. Jana Selent, autora principal de l'estudi, que publica la revista Chemical Science, i coordinadora del grup de recerca que ha liderat el treball. Canvis molt petits en com es realitza la transmissió de la informació per part d'aquestes molècules poden provocar l'activació de reaccions diferents en el cervell, algunes vinculades amb comportaments, addiccions i amb els diversos estats d'ànim.

  Llegir més sobre "Revelen el mecanisme que desencadena la resposta de les neurones del cervell"

 • “La mare de la ciència”, el nou podcast de divulgació científica del PRBB, avui amb en Toni Celià-Terrassa

  28/07/2021

  El passat 19 de juliol el Parc de Recerca Biomèdica (PRBB) va estrenar un nou producte de divulgació científica, "La mare de la ciència", un podcast en Català on es podrá "escoltar la ciencia" feta en el Parc. Durant la segona quinzena de juliol s'estrenaran els sis episodis que conformen la primera temporada.

  Avui, 28 de juliol, s'estrena el podcast de Toni Celià-Terrassa, coordinador del grup de Cèl·lules Mare Canceroses i Dinàmiques de Metàstasi, que ens ajudarà a desxifrar la metàstasi.

  Es tracta d'un podcast narratiu en format breu, on la Marta Vila, del departament de comunicació del PRBB, ens condueix a través de la recerca i les històries de sis investigadores i investigadors del Parc. Una mirada molt personal i propera a la ciència que es fa al PRBB i a les persones que hi ha darrere.

  Llegir més sobre "“La mare de la ciència”, el nou podcast de divulgació científica del PRBB, avui amb en Toni Celià-Terrassa"

 • Transferència i serveis
 • Publicacions científiques
 • Projectes de recerca
 • Beques i Borsa de Treball
 • Unitat de Recerca Clínica
 • Info Recerca

Subscriu-te a les nostres novetats

La Fundació IMIM tractarà les vostres dades amb la finalitat de gestionar la vostra inscripció. Podeu accedir a les vostres dades, sol·licitar-ne la rectificació o supressió, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a l’adreça de la Fundació IMIM, CIF G-60072253, i amb domicili al carrer Doctor Aiguader, 88, 08003 Barcelona. Per obtenir informació addicional sobre el tractament de les vostres dades, consulteu la pàgina web a l'apartat "Protecció de Dades" o bé podeu enviar un correu electrònic a protecciodedades(ELIMINAR)@imim.es

Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

 • Twitter
 • Canal YouTube