IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Col·labora amb la recerca de la COVID-19 DONA ARA

Últimes notícies

 • S’inicia la recerca europea sobre la radioteràpia per a les arrítmies cardíaques

  16/06/2021

  El 15 i 16 de juny, el consorci STOPSTORM, coordinat pel UMC Utrecht i en el que hi participen l'IMIM i l'Hospital del Mar,  s'ha reunit virtualment per analitzar els primers avenços del projecte. El projecte, que va començar oficialment l'1 de maig, començarà a investigar l'ús de la radioteràpia en el tractament de les arítmies cardíaques. Els pacients que pateixen taquicàrdia ventricular (fibril·lació dels ventricles) solen ser tractats amb medicació i/o amb la implantació d'un ICD, un desfibril·lador que corregeix la freqüència cardíaca ràpida amb una descàrrega elèctrica. En els casos d'arrítmies persistents que no responen adequadament al tractament habitual, els pacients es poden sotmetre a una ablació amb catèter, un procediment invasiu.

  L'objectiu del consorci, format per 31 socis de 8 països europeus, és investigar l'opció de radioteràpia-ablació per al 30 %-50 % de pacients amb uns símptomes que persisteixen després de l'ablació amb catèter. El tractament, que també s'utilitza en oncologia pulmonar, consisteix en una alta dosi de radiació administrada en una sola sessió.

  Llegir més sobre "S’inicia la recerca europea sobre la radioteràpia per a les arrítmies cardíaques"

 • Tres projectes de l'IMIM i l’Hospital del Mar finançats a La Marató de TV3 2021

  15/06/2021

  L'edició d'aquesta iniciativa solidària impulsada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, va recaptar prop de catorze milions d'euros per finançar la recerca contra la COVID-19. Una edició molt especial que ha escollit dos projectes liderats per investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i un tercer compartit, entre els 229 presentats per rebre finançament per al seu desenvolupament.

  La Comissió Científica de La Marató de TV3 ha escollit per a finançament tres projectes de recerca contra la COVID-19 amb participació de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. L'anunci es va fer oficial el passat 11 de juny en un programa especial de Al Cotxe, presentat per Eloi Vila. Es tracta de dos estudis liderats per investigadors de l'Hospital i de l'IMIM i un tercer compartit amb altres centres. L'última edició de La Marató va recaptar gairebé catorze milions d'euros.

  Llegir més sobre "Tres projectes de l'IMIM i l’Hospital del Mar finançats a La Marató de TV3 2021"

 • Transferència i serveis
 • Publicacions científiques
 • Projectes de recerca
 • Beques i Borsa de Treball
 • Unitat de Recerca Clínica
 • Info Recerca

Subscriu-te a les nostres novetats

La Fundació IMIM tractarà les vostres dades amb la finalitat de gestionar la vostra inscripció. Podeu accedir a les vostres dades, sol·licitar-ne la rectificació o supressió, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, enviant la vostra sol·licitud a l’adreça de la Fundació IMIM, CIF G-60072253, i amb domicili al carrer Doctor Aiguader, 88, 08003 Barcelona. Per obtenir informació addicional sobre el tractament de les vostres dades, consulteu la pàgina web a l'apartat "Protecció de Dades" o bé podeu enviar un correu electrònic a protecciodedades(ELIMINAR)@imim.es

Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

 • Twitter
 • Canal YouTube