Estudi FINALITZAT
GO-DS21, acrònim de “Sobredosi de gens i comorbiditats durant les etapes primerenques de la vida a la síndrome de Down”, és un projecte participat per 12 institucions i una organització de pacients de 6 països europeus, amb experiència combinada en fenotipat d'humans i ratolins, biologia molecular i models informàtics.
Té com a objectiu identificar i validar nous mecanismes causals subjacents a les malalties comòrbides, principalment la discapacitat intel·lectual i l'obesitat, en la síndrome de Down.
Les persones amb síndrome de Down solen tenir una combinació de trastorns mentals (discapacitat intel·lectual, autisme o trastorns afectius) i deficiències físiques (defectes cardíacs i hematològics, obesitat i anomalies gastrointestinals).
A major escala, la nostra investigació no només augmentarà la comprensió d'aquestes comorbiditats en persones amb la síndrome de Down, sinó que també aclarirà el vincle entre l'obesitat i les trastorns mentals en la població general.
L'obesitat és un factor de risc important per a moltes malalties cròniques i contribueix a la mort de més de 2,8 milions de persones cada any. A més, l'obesitat està relacionada amb el deteriorament cognitiu, augmentant dràsticament en les poblacions amb discapacitat intel·lectual.
L'enfocament innovador d'aquest projecte d'investigació interdisciplinar uneix investigadors bàsics i clínics, així com a experts en fisiopatologia, bioinformàtica i intel·ligència artificial.
GO-DS21 s'esforça per millorar el diagnòstic precoç, el pronòstic i el tractament de les afeccions que succeixen en la síndrome de Down.
Establirem noves recomanacions clíniques i identificarem intervencions noves i focalitzades en les etapes incials de la vida per prevenir o al menys minimitzar el desenvolupament de l'obesitat en el context de la discapacitat intel·lectual. Aquestes recomanacions també poden tenir aplicabilitat en la població general.
Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10
info(ELIMINAR)@researchmar.net