IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi ACTIU

Reclutament finalitzat

ESTUDI PENSA per a la prevenció del deteriorament cognitiu

En que consisteix l'estudi?

PENSA és un projecte que té com a finalitat contribuir a la recerca de tractaments efectius  per prevenir o retardar la demència. Per això, volem estudiar l'efecte en la progressió del deteriorament cognitiu  d'una  intervenció  basada en el seguiment  d'un estil de vida saludable (dieta mediterrània, activitat  física i entrenament cognitiu)  complementat amb un component del te verd anomenat epigalocatequina gal·lat (EGCG). Tot i que la durada de la intervenció  és d'un any, la participació en l'estudi comportarà un total de  17 meses du­ rant els quals rebrà un seguiment  personalitzat.

Necessitem 200 participants d'entre 60 i 80 anys que hagin experimentat una disminució  en Les seves capacitats cognitives com ara la memòria, la concentració, la planificació, l'orientació o el llenguatge. Entre aquests participants, s'avaluaran (mitjançant una analítica) la presencia de la variant d'un gen relacionat amb un major risc de desenvolupar demència. Aquells que presentin aquest factor de risc, seran candidats a entrar en l'estudi. A més, els possibles participants han de poder-se sotmetre a una ressonància magnètica, de manera que no poden portar implants electrònics (com un marcapassos) o implants metal·lics a la part superior del cos.

Em vull inscriure:  www.pensaalzheimer.org o 900747150

Tots els estudis

Criteris d'inclusió

  • Tenir entre 60 i 80 anys.
  • Estar experimentant una disminució de les seves capacitats cognitives (p.ex. memòria, concentració, planificació, orientació o llenguatge).
  • Que pugui acudir a les instal·lacions del IMIM o del BBRC (Barcelona) acompanyada d'un familiar o persona propera que la conegui suficientment bé com per poder informar del seu rendiment cognitiu en la vida quotidiana.
  • Que pugui acudir a les instal·lacions de l'IMIM o del BBRC tant per a realitzar les visites mèdiques (unes 7 al llarg d'aproximadament 17 mesos), com per assistir a les sessions que formen part de la intervenció (de mitjana haurà d'assistir a 2 sessions per setmana). Donat que això implica una gran demanda de temps, en una primera fase es prioritzaran aquelles persones que resideixin a la província de Barcelona i que, per tant, tinguin més facilitat en adherir-se a l'estudi.
  • NO tingui contraindicada la realització d'una ressonància magnètica: no poden fer-se aquesta prova les persones que porten qualsevol implant electrònic (com un marcapassos), o implants metàl·lics incompatibles amb la realització d'una ressonància magnètica.

Més informació

Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

  • Twitter
  • Canal YouTube