IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi FINALITZAT

CARGENCORS: Com influeixen els nostres gens en la capacitat de curar-nos de la COVID-19?

Descripció

L'estudi CARGENCORS (puntuació del risc genètic cardiovascular per a l'estratificació del risc de pacients positius del virus SARS-COV-2) té per objectiu ajudar a conèixer millor com influeixen els nostres gens en la capacitat de curar-nos de la COVID-19

Els coronavirus afecten el sistema cardiovascular i diversos estudis apunten a nivells de mortalitat més elevats en pacients amb COVID-19 que presentaven factors de risc cardiovascular previs.

Per a portar-lo a terme, necessitem voluntaris que hagin passat la COVID-19 de manera asimptomàtica, lleu o moderada.

L’estudi millorarà  els coneixements que tenim sobre com identificar persones amb risc elevat de complicacions majors (necessitat de respiració assistida i fins i tot mort) de la malaltia COVID-19, a  través de la caracterització genètica de risc cardiovascular; i es realitzarà a partir de l'anàlisi de mostres de sang i de la informació clínica de 3000 pacients.

En què consisteix l’estudi?

En una entrevista de 15 minuts sobre el seu estat de salut i on se li explicaran els objectius del projecte i respondrem als dubtes que plantegi.

En una extracció d'una mostra de sang per a obtenir-ne el DNA per a realitzar unes proves genètiques, que es realitzarà el mateix dia de l’entrevista. Aquesta extracció té un risc mínim, únicament notarà una mínima molèstia per la punxada per a l'extracció de sang, en la qual s'utilitza material estèril d'un sol ús.

Les dades recollides s'emmagatzemaran i custodiaran a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona i al Institut d'investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), garantint sempre la seguretat i confidencialitat.

Tots els estudis

CRITERIS D’INCLUSIÓ

  • Tenir entre 35 i 84 anys.
  • Que t'hagi sortit una PCR per COVID19 positiva o
  • Que t'hagi sortit un IgG positiu o
  • Que t'hagi sortit un test ràpid d'antígens positiu
Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

  • Twitter
  • Canal YouTube