IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Farmacoinformàtica Manuel Pastor

Aquest grup es dedica al desenvolupament i a l'aplicació de metodologies computacionals en l'àmbit del disseny i del desenvolupament de fàrmacs.

Principals línies de recerca

Potencial d'interacció molecular en el disseny de fàrmacs

Desenvolupament de metodologies per al Potencial d'Interacció Molecular (MIP, per les seves sigles en anglès) en el disseny de fàrmacs. Algunes d'aquestes s'han aplicat en el programa MIPSim, un paquet programari que porta a terme anàlisi de similitud molecular seguint com base la comparança de MIP.

Nous descriptors i metodologies basats en MIP

Desenvolupament de descriptors moleculars basats en MIP de segona generació, especialment orientats al desenvolupament de fàrmacs. En aquest àmbit, vam col·laborar amb Multivariate Infometric Analysis S.R.L., els membres de l'equip de desenvolupament del programari GRID, i en col.laboració amb Molecular Discovery Ltd.

http://www.miasrl.com/

http://www.moldiscovery.com/

Modelització molecular de GPCR

Els receptors cel·lulars acoblats a les proteïnes G (GPCR) són l'objectiu de la majoria dels fàrmacs del mercat. No obstant això, ja que són proteïnes de membrana, només recentment ha pogut determinar-se una estructura per cristalografia de RAJOS X, pel que la modelització de homologies d'aquestes proteïnes segueix sent un repte. El nostre laboratori treballa en l'aplicació tant d'enfocaments directes (SBDD) com indirectes (3D QSAR) al problema. La investigació en aquest àmbit està finançada pel CICYT i per la Fundació Marató de TV3 .

Programari per a la col·laboració en el disseny de fàrmacs – LINK3D

Aquest grup d'investigació ha coordinat el projecte LINK3D, finançat per la UE i que ha desenvolupat de manera satisfactòria un programari per a la col·laboració en l'àmbit del disseny i desenvolupament de fàrmacs. El LINK3D permet que els professionals encarregats del desenvolupament i descobriment de fàrmacs puguin compartir dades en temps real i d'una forma segura, mitjançant converses interactives i dinàmiques, independentment d'on es trobin o de les plataformes que utilitzin. http://www.infobiomed.net/link3d/

Contacte

Coordinador:
Manuel Pastor

Tel:
93 316 05 12

Fax:
93 316 05 50

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte