Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

24/04/2015 - Nota de premsa

Chemotargets treu al mercat la interfície gràfica CTlink[GUI], més intuïtiva i fàcil d’utilitzar

CTlink és un software que pot instal·lar-se a qualsevol tipus d’orinador i permet predir com una molècula petita interactua amb determinades proteïnes, una eina clau per les empreses biotecnològiques i farmacèutiques.

Una Spin off de l’IMIM, Chemotargets, ha tret al mercat el CTlink[GUI], una versió comercial del software CTlink que pretén oferir als usuaris eines gràfiques intuïtives i interactives per tal de facilitar l’anàlisi dels resultats obtinguts amb aquest 'software'.

CTlink pot instal·lar-se a qualsevol tipus d'ordinador Linux, Windows, o Mac, sigui de sobretaula o portàtil, i permet predir com una molècula petita interactua amb milers de proteïnes. Està dissenyat com un marc computacional per enllaçar les diverses entitats sistèmiques, és a dir, per enllaçar les molècules, les proteïnes, les vies, els efectes secundaris, els òrgans i les malalties. Una eina molt important per les empreses biotecnològiques i farmacèutiques.

Abans, per poder utilitzar CTlink, es necessitava un quimioinformàtic i que el software fós instal·lat en un servidor. Segons Jordi Mestres, president de Chemotargets i coordinador del Grup de recerca en Farmacologia de Sistemes del Programa d’Informàtica Biomèdica (GRIB) de l’IMIM i la UPF “amb el llançament ara de CTlink[GUI], no només ho pot fer servir el quimioinformàtic que hi hagi a l’empresa, sinó els centenars de químics, farmacòlegs i toxicòlegs que hi pugui haver en una empresa farmacèutica, per exemple”. Afegeix a més que “qualsevol persona, entitat o institució que li interessi saber contra quines proteïnes pot interaccionar una molècula petita – sigui un fàrmac, un cosmètic, un element agroquímic o un contaminant ambiental – ara pot fer servir aquesta plataforma”.

Amb aquesta nova interfície gràfica, qualsevol químic, farmacòleg, toxicòleg o qualsevol altre investigador, pot dibuixar l’estructura de la molècula, enviar les dades al software perquè li calculi i li retornin els resultats. ‘Només cal dibuixar, o carregar des d’un fitxer, l’estructura d’una o més molècules, s’entra al servidor i et retorna no només el que se sap de les proteïnes que interaccionen, sinó també una predicció de com interactuaran’, afirma Jordi Mestres.

Per a comprendre millor el funcionament del seu software, Chemotargets ha preparat un vídeo tutorial de CTlink[GUI] (Clicar aquí). Si esteu interessats en el software o en voleu obtenir més informació, podeu enviar un missatge a ctlink@chemotargets.com

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte